Νέο ορόσημο για την Nikon! Η εταιρεία έφερε στο φως ότι η παραγωγή των εναλλάξιμων φακών NIKKOR για φωτογραφικές μηχανές Nikon έσπασε το φράγμα των 95 εκατομμυρίων. 

95mil_lens_logo_EnΗ Nikon ανακοινώνει πως η συνολική παραγωγή φακών NIKKOR για φωτογραφικές μηχανές Nikon με εναλλάξιμους φακούς ξεπέρασε τα 95 εκατομμύρια.

 

Η διευρυμένη σειρά διαθέτει περισσότερα από 90 διαφορετικά μοντέλα φακών, συμπεριλαμβανομένων των εναλλάξιμων φακών για την κατηγορία προηγμένης φωτογραφικής μηχανής Nikon με εναλλάξιμους φακούς, καθώς και τα εντυπωσιακά νέα προϊόντα που έχουν κυκλοφορήσει. Νωρίτερα φέτος η Nikon παρουσίασε τον AF-S NIKKOR 300mm f/4E PF ED VR, τον τηλεφακό σταθερής εστιακής απόστασης που αποτέλεσε τον πρώτο φακό NIKKOR ο οποίος υιοθέτησε στοιχείο φακού PF, με αποτέλεσμα να καταστεί ο ελαφρύτερος φακός στην κατηγορία του παγκοσμίως.

 

Στην επίτευξη αυτού του ορόσημου παραγωγής της Nikon συνέβαλαν δύο νέοι επαγγελματικοί υπερ-τηλεφακοί με την ελαφρύτερη κατασκευή στην κατηγορία τους3: οι φακοί AF-S NIKKOR 500mm f/4E FL ED VR και AF-S NIKKOR 600mm f/4E FL ED VR. Άλλος ένας παράγοντας που συνέβαλε στο ίδιο επίτευγμα ήταν ο φακός zoom AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR με φορμά DX, με την απίστευτα compact κατασκευή του.

 

Ο Zurab Kiknadze, Διευθυντής Προϊόντων Φακών, Εξαρτημάτων και Λογισμικού της Nikon Europe, δήλωσε: «Η Nikon διαθέτει ισχυρή παράδοση στην παραγωγή φακών υψηλής ποιότητας. Η σειρά NIKKOR εξακολουθεί να συνδυάζει κορυφαίες οπτικές τεχνολογίες με τις αποκλειστικές τεχνολογίες τις οποίες έχει αναπτύξει η Nikon κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης και επιτυχημένης πορείας της.»

 

Όπως είναι φυσικό, η σειρά NIKKOR αξιοποιεί τις πιο πρόσφατες καινοτομίες της Nikon, όπως την παγκόσμια καταξιωμένη, εξαιρετικά ανθεκτική νανοκρυσταλλική επίστρωση και το ισχυρό σύστημα απόσβεσης κραδασμών. Τα στοιχεία φακού PF (Phase Fresnel) που διαθέτουν οι φακοί NIKKOR, με την κορυφαία δυνατότητα αντιστάθμισης χρωματικής εκτροπής, τους καθιστούν μικρότερους και ελαφρύτερους, ενώ τα στοιχεία φθορίτη του φακού εξασφαλίζουν κορυφαία αντιστάθμιση χρωματικής εκτροπής και κάνουν τους τηλεφακούς πιο compact. Η επίστρωση φθορίου που διαθέτουν απωθεί αποτελεσματικά μια σειρά από ρύπους, όπως τη σκόνη, το νερό, τα έλαια και τα λίπη.

 

Πληροφορίες για τους φακούς NIKKOR
Η επωνυμία NIKKOR χαρακτηρίζει τους φωτογραφικούς φακούς της Nikon. Η ονομασία NIKKOR προέρχεται από την προσθήκη ενός R, μια κοινή πρακτική στην ονομασία φωτογραφικών φακών την εποχή που καθιερώθηκε η ονομασία, στον όρο Nikko, την εκλατινισμένη συντομογραφία του ονόματος Nippon Kogaku K.K., το οποίο ήταν η αρχική ονομασία της εταιρείας όταν ιδρύθηκε.

 

Η σειρά φακών για φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς υπερβαίνει επί του παρόντος τους 90 τύπους φακών, περιλαμβάνοντας από υπερ-ευρυγώνιους φακούς έως υπερ-τηλεφακούς, φακούς fisheye, zoom, micro και PC-E που υποστηρίζουν ευρεία γκάμα εφαρμογών, καθώς και φακούς 1 NIKKOR για προηγμένες φωτογραφικές μηχανές με εναλλάξιμους φακούς.

 

Η Nikon προωθεί την απήχηση των φακών NIKKOR με διάφορους τρόπους και με μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων. Σε αυτές περιλαμβάνονται η προσθήκη νέου περιεχομένου, όπως έργων απεικόνισης σε βίντεο, στον παγκόσμιο ιστότοπο προώθησης της επωνυμίας, NIKKOR.com (http://www.nikkor.com), καθώς και η ανάπτυξη και κυκλοφορία της εφαρμογής για tablet NIKKOR & ACC, στην οποία παρουσιάζονται φακοί και αξεσουάρ NIKKOR.