Η Cosmote παραδίδει τα έσοδα από τα SMS της Πρωτοχρονιάς (310.000€) σε 7 κοινωφελείς οργανισμούς για το παιδί για δέκατη χρονιά.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE, κ. Μιχάλης Τσαμάζ και η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της COSMOTE, κα Μαριλένα Φατσέα, ανάμεσα στους εκπροσώπους των κοινωφελών σωματείων.

Ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της COSMOTE, κ. Μιχάλης Τσαμάζ και η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της COSMOTE, κα Μαριλένα Φατσέα, ανάμεσα στους εκπροσώπους των κοινωφελών σωματείων.

Δέκα χρόνια συμπληρώνει φέτος ο παραδοσιακός πλέον «θεσμός αγάπης» της COSMOTE και η εταιρία για ακόμη μια χρονιά απέδειξε το ενδιαφέρον της για τα παιδιά σε κάθε γωνιά της χώρας, διαθέτοντας σημαντικό μέρος από το ποσό που συγκεντρώθηκε από τα Πρωτοχρονιάτικα SMS σε κοινωφελείς οργανισμούς για το παιδί. Για δεύτερη χρονιά ανάμεσα στα σωματεία συγκαταλέγονται και τρεις κοινωφελείς οργανισμοί από την ελληνική περιφέρεια.

Το συνολικό ποσό των 310.000 ευρώ διατέθηκε για το 2009 στους κοινωφελείς οργανισμούς, Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», Εταιρία Προστασίας Σπαστικών, ΕΛΕΠΑΠ, Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών «Ο ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ» Θεσσαλονίκης και στο Κέντρο Παιδιών με Ειδικές Ανάγκες Λέσβου «Η ΚΥΨΕΛΗ». Τα έσοδα που διατέθηκαν αναμένεται να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα δράσεων των σωματείων, όπως, η ανέγερση κέντρου για παιδιά με ειδικές ανάγκες, η στήριξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων πρώιμης παρέμβασης στην Αθήνα και την περιφέρεια, εκστρατείες προληπτικής ιατρικής σε ακριτικές περιοχές της χώρας και η στήριξη ξενώνα φιλοξενίας για βαριά νοσούντα παιδιά. Επιπλέον, για όγδοη συνεχή χρονιά η COSMOTE προσέφερε το ποσό που προοριζόταν για τα επιχειρηματικά δώρα των Χριστουγέννων σε έναν κοινωφελή οργανισμό για το παιδί, που για το 2009 ήταν το Κέντρο Ειδικής Επαγγελματικής Αγωγής & Αποκατάστασης Νομού Πρέβεζας.


Η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της COSMOTE, κ. Μαριλένα Φατσέα, αφού εξήρε το έργο των φορέων που φροντίζουν για την υγεία και την προστασία του παιδιού, ανέφερε: «Φέτος συμπληρώνει δέκα χρόνια ο θεσμός της COSMOTE και μπορούμε πλέον όλοι με υπερηφάνεια να μιλάμε για απτά αποτελέσματα. Μέσα στο διάστημα αυτό υποστηρίζοντας συνολικά 14 σωματεία, έχουμε συνδράμει στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής παιδιών από ολόκληρη την Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματική απόσβεση στη δική μας επένδυση αλλά και αυτό που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με την ίδια δέσμευση και στο μέλλον».


Τις ίδιες αρχές και αξίες καθώς και το όραμά της για κοινωνική ανάπτυξη και πρόοδο σε όλα τα επίπεδα, η COSMOTE φροντίζει να μεταφέρει και στις θυγατρικές της. Στο πλαίσιο αυτό, αντίστοιχη πρωτοβουλία έχουν αναλάβει η COSMOTE Ρουμανίας καθώς και η ΑMC, θυγατρική εταιρία της COSMOTE στην Αλβανία. Οι εταιρίες που φέτος υλοποιούν το συγκεκριμένο πρόγραμμα για πρώτη χρονιά, διαθέτουν μέρος των εσόδων από τα γραπτά μηνύματα που ανταλλάσσουν οι πελάτες τους την ημέρα των Πρωτοχρονιάς για την ενίσχυση προγραμμάτων μη κερδοσκοπικών φορέων που παρέχουν προστασία και φροντίδα σε παιδιά στις χώρες λειτουργίας τους. Σε αυτό το πλαίσιο, η COSMOTE Ρουμανίας προσέφερε 45.000 ευρώ με στόχο τη δημιουργία ηλεκτρονικού forum για κακοποιημένα παιδιά, την ενίσχυση ειδικής κλινικής στο Βουκουρέστι για παιδιά με χρόνιες παθήσεις και τη συμμετοχή σε εκπαιδευτικά προγράμματα για 70 παιδιά στην πόλη Cluj. Η AMC διαθέτει μέρος των εσόδων της στη μη-κυβερνητική οργάνωση, Albanian Children Foundation, για τη δημιουργία εθνικού ιατρικού κέντρου για παιδιά με αναπηρία.