Εκμεταλλευτείτε το Wi-Fi Sense και ανταλλάξτε με φίλους και επαφές σας στα social media τους κωδικούς των δικτύων Wi-Fi που συνδέεστε χωρίς να διατρέχουν κίνδυνο τα δεδομένα σας!

 
Cloud SpeakerlineΜία από τις πιο χρήσιμες και συνάμα λιγότερο προβεβλημένες λειτουργίες των Windows 10 που έκαναν πρεμιέρα σήμερα, είναι το Wi-Fi Sense. Τι ακριβώς είναι αυτό; Ουσιαστικά πρόκειται για μια υπηρεσία που πρωτοξεκίνησε στα Windows Phone. Χάρη σε αυτή, το laptop σας θα συνδεθεί σε ένα Wi-Fi hotspot, τον κωδικό του οποίου έχει μοιραστεί προηγουμένως κάποιος φίλος ή επαφή σας! Αν λοιπόν κάποιος συνδεθεί στο δίκτυο κατά το παρελθόν και έχει επιλέξει να χρησιμοποιεί το Wi-Fi Sense, τότε αυτόματα διαθέτει στους φίλους του τον κωδικό σύνδεσης σε αυτό.

 
Για να χρησιμοποιήσετε το Wi-Fi Sense, θα χρειαστείτε λογαριασμό Microsoft και όχι τοπικό (local account). Κάθε φορά που συνδέεστε σε ένα νέο δίκτυο, θα ερωτάστε για το αν ενδιαφέρεστε να μοιραστείτε με άλλους τον κωδικό πρόσβασης σε αυτό. Αν απαντήσετε καταφατικά, τότε θα μπορούν να τον δουν και να τον χρησιμοποιήσουν οι επαφές σας σε Outlook.com, Skype και Facebook.

 

Ανώνυμο-1 αντίγραφο

 
Να ξέρετε ότι ο διαμοιρασμός του κωδικού θα γίνει μόνο στους φίλους σας και όχι και στους δικούς τους φίλους (δεν μιλάμε δηλαδή για viral εξάπλωση) ενώ αφορά δίκτυα που προστατεύονται με πρωτόκολλα WPA/WPA2 και όχι πιο σύνθετα τύπου 802.1x EAP. Ο χρήστης που λαμβάνει τον κωδικό που μοιράστηκε κάποιος άλλος, δεν είναι σε θέση να τον δει: απλά τον χρησιμοποιεί δηλαδή χωρίς όμως να τον γνωρίζει.

 

stop-sharing-connections-windows-10

 
Αν τώρα εσείς δεν ενδιαφέρεστε να χρησιμοποιήσετε ή δεν αισθάνεστε σίγουροι με το Wi-Fi Sense, μπορείτε κάλλιστα να το απενεργοποιήσετε. Πατήστε το ολοκαίνουριο πλήκτρο Start, πληκτρολογήστε “Change Wi-Fi settings” (αν έχετε αγγλικά, ειδάλλως δοκιμάστε το «ρυθμίσεις Wi-Fi» ή «ρυθμίσεις ασύρματου δικτύου») και στο παράθυρο που θα ανοίξει, επιλέξτε το Manage Wi-Fi Settings. Από εδώ θα απενεργοποιήσετε το Wi-Fi Sense και θα διαλέξετε τις επαφές και τα δίκτυα, τους κωδικούς των οποίων θα μοιράζεστε.