Οι καινοτομίες της LG στον τομέα των τηλεοράσεων κερδίζουν την αναγνώριση και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Η LG 4K OLED TV αναδεικνύεται σε κορυφαία επιλογή στις Η.Π.Α.

LG Art Slim CURVED 4K OLED TVΤο μοντέλο Art Slim CURVED 4K OLED TV της LG Electronics (LG) κατέκτησε την πρώτη θέση, μεταξύ τεσσάρων ‘ναυαρχίδων’ τεχνολογίας ULTRA HD, στην 11ο ετήσια συγκριτική δοκιμή Value Electronics TV Shootout, η οποία διενεργήθηκε στο πλαίσιο της Εβδομάδας Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών CE Week στη Νέα Υόρκη, με τη συμμετοχή της LG και άλλων κορυφαίων κατασκευαστών.


Μία εβδομάδα νωρίτερα, στην εκδήλωση Plus X Award Night στη Βόννη, οι σειρές OLED και ULTRA HD TVs του 2015 είχαν χαρίσει στην LG -για δεύτερη συνεχόμενη φορά- τον τίτλο του “Πιο καινοτομικού Brand της χρονιάς” (Most Innovative Brand of the Year).

 

TV Shootout LG USA Tim Alessi and Value Electronics Robert ZohnΚάθε χρόνο, οι μεγάλοι κατασκευαστές ηλεκτρονικών συμμετέχουν στο συγκριτικό τεστ Value Electronics TV Shootout των ΗΠΑ με τις κορυφαίες συσκευές τους, προκειμένου να διαπιστωθεί ποια από αυτές προσφέρει την καλύτερη εικόνα. Η 65 ιντσών LG Art Slim CURVED 4K OLED TV (Μοντέλο 65EG9600) αναδείχθηκε ως η TV με τις κορυφαίες επιδόσεις για το 2015, κερδίζοντας την ψήφο τόσο του κοινού της έκθεσης CE Week, όσο και των ειδικευμένων calibrators οι οποίοι βασίστηκαν σε μια σειρά τεχνικών χαρακτηριστικών όπως, μεταξύ άλλων, την απόδοση του μαύρου, το λόγο αντίθεσης που αντιλαμβάνεται το μάτι (perceived contrast), τη χρωματική ακρίβεια και τη καθαρότητα της κίνησης. Με εικόνα που κόβει την ανάσα, η LG 65EG9600 κατάφερε να επικρατήσει μεταξύ των καλύτερων επίπεδων και κυρτών Ultra HD TVs της χρονιάς, και να αναδειχθεί σε Βασίλισσα των TV για το 2015.

 

Η LG CURVED 4K OLED TV καταφέρνει να συνδυάσει την ακρίβεια στη λεπτομέρεια μιας Ultra HD, με τον εκπληκτικό λόγο αντίθεσης και την πλούσια χρωματική παλέτα που μόνο η τεχνολογία OLED μπορεί να προσφέρει, σε μια εικόνα την οποία οι κορυφαίοι ειδικοί χαρακτηρίζουν ως την καλύτερη που έχουν δει μέχρι σήμερα. Η επαναστατική τεχνολογία OLED προσφέρει εικόνα που εντυπωσιάζει, με τέλειο μαύρο και απίστευτα ζωντανά χρώματα ακόμη και σε μεγάλες γωνίες θέασης, ενώ η σχεδιαστική φιλοσοφία Art Slim της LG, χάρη στην απουσία πλαισίου και το εντυπωσιακά μικρό βάθος των λίγων χιλιοστών, επιτρέπει στη συσκευή να εντάσσεται αρμονικά σε οποιονδήποτε χώρο, ανεξαρτήτως στυλ διακόσμησης.

 

«Αυτή είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η LG OLED TV κερδίζει τον τίτλο, επικρατώντας άλλων ανταγωνιστικών συσκευών LED σε μία δύσκολη συγκριτική δοκιμή side-by-side,» σημείωσε ο κ. Robert Zohn, ιδιοκτήτης της εξειδικευμένης αλυσίδας Value Electronics στο Scarsdale της Νέας Υόρκης, και διοργανωτής της ετήσιου TV Shootout. «Οι ειδικοί, αλλά και το κοινό του CE Week, μίλησαν: Οι OLED TVs προσφέρουν την καλύτερη εικόνα από όλες τις άλλες σύγχρονες τεχνολογίες TV».

 

LG- Plus X Awards -President Young W LeeΛίγες ημέρες πριν, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η LG είχε κερδίσει τον τίτλο του Most Innovation Brand of the Year, στο πλαίσιο της εκδήλωσης Plus X Award Night της Βόννης. Τα βραβεία Plus X, τα οποία γιορτάζουν ήδη τη 12η επέτειό τους, απονέμονται κάθε χρόνο σε προϊόντα των κατηγοριών sports και lifestyle τα οποία ξεχωρίζουν για τα καινοτομικά τους χαρακτηριστικά, και παράλληλα δείχνουν ότι μπορούν να διατηρήσουν την ηγετική τους θέση στην αγορά, καθώς διαθέτουν τουλάχιστον ένα “Plus X” factor το οποίο τα φέρνει μπροστά από τον ανταγωνισμό. Η τεχνολογία που χρησιμοποιεί η LG για την κατασκευή οθονών, και ειδικότερη της οθόνης των 4K OLED TV (Μοντέλο 77EC980V), κατάφερε να εντυπωσιάσει το πάνελ των κριτών και να χαρίσει στην LG την πρώτη θέση.

 

«Εδώ και χρόνια, η LG βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας, προσφέροντας προϊόντα που κατάφεραν να κερδίσουν την αναγνώριση τόσο των ειδικών, όσο και του καταναλωτικού κοινού. Αυτή η αναγνώριση από το σύνολο του κλάδου, ιδιαίτερα στην περίπτωση των 4K OLED TVs, μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας» σημείωσε ο κ. Lee In-kyu, Επίτιμος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής του τμήματος TV & Monitor, LG Home Entertainment Company. «Οι OLED TVs αποτελούν ένα εντελώς νέο σημείο αναφοράς όσον αφορά την ποιότητα της εικόνας, ο δε συνδυασμός τους με την τεχνολογία Ultra HD δημιουργεί πραγματικά εντυπωσιακά αποτελέσματα».