Πώς θα σας φαινόταν η συμμετοχή σε ένα κοινωνικό δίκτυο, μέσα από το οποίο θα μπορούσατε να συνεισφέρετε σε κοινωφελείς και φιλανθρωπικούς σκοπούς; Για δείτε…

 
Το The People’s Operator, TPO.com ή πιο απλά TPO αποτελεί μια μίξη Twitter και Kickstarter. Είναι ένας οργανισμός, ένα δίκτυο που επιθυμεί να πάρει το κόνσεπτ της φιλανθρωπίας και της ενίσχυσης κοινωφελών σκοπών και να το εντάξει στα στάνταρ ενός κοινωνικού δικτύου τύπου Twitter. Ξεκίνησε ως ένας πάροχος υπηρεσιών κινητής με φιλανθρωπικές προσεγγίσεις, δωρίζοντας £0,10 για κάθε λογαριασμό πελάτη του στο ίδρυμα της επιλογής του.

 

tpo

 
Με τον εμπνευστή της Wikipedia, Τζίμι Γουέιλς, στο τιμόνι του όμως, ετοιμάζεται να εισχωρήσει σε νέες αγορές. Έτσι λοιπόν, το TPO.com προσαρμόστηκε σε ένα δίκτυο, ένα κοινωνικό δίκτυο χωρίς διαφημίσεις, στόχος του οποίου είναι να χρησιμοποιήσει τη δύναμη της κοινότητας για το κοινό καλό. Στόχος του είναι να ενώσει σε έναν παγκόσμιο ιστότοπο όλους όσοι είναι σε θέση να συνεισφέρουν σε τέτοιου είδους σκοπούς, ευαισθητοποιώντας αφ’ ενός ακόμα περισσότερους και συμβάλλοντας στη συγκέντρωση χρημάτων ακόμα πιο εύκολα.

 
Αν σκεφτεί κανείς ότι υπό την καθοδήγηση του Γουέιλς, η Wikipedia έχει συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια εντυπωσιακά ποσά –που άλλωστε της επιτρέπουν και να λειτουργεί-, το νέο του πρότζεκτ έχει σημαντικές πιθανότητες επιτυχίας. Το σημαντικό είναι πως μπορεί να ενώσει πολλά διαφορετικά κοινά: τόσο εκείνους που δίνουν ό,τι έχουν από το υστέρημά τους, όσο και αυτούς που έχουν την άνεση και προσφέρουν πολύ μεγαλύτερα ποσά. Ήδη πάντως το TPO συνεργάζεται μεταξύ άλλων με το WWF, το Save the Children και το British Heart Foundation.

 
Θα συμμετείχατε σε κάτι τέτοιο;