Η LG Electronics ανακοίνωσε πως επιλέγει το λειτουργικό Windows Mobile ως την πρωταρχική πλατφόρμα για τα νέα της smartphones.

LG Life's GoodΗ LG Electronics (LG) και η Microsoft Corp. ανακοίνωσαν πρόσφατα μια διευρυμένη συνεργασία για την αύξηση του αριθμού των κινητών της LG με λειτουργικό Windows. Μέρος της συμφωνίας αυτής, προβλέπει ότι τα Windows θα αποτελέσουν το  βασικό λειτουργικό σύστημα των smartphones της LG, ενώ παράλληλα θα αυξήσει τόσο τον αριθμό των Windows® phones στο portfolio της, όσο και τον συνολικό όγκο των Windows® phones που θα παρουσιάσει στο μέλλον. Αυτό θα δημιουργήσει μια δεκαπλάσια αύξηση των Windows® phones που θα είναι διαθέσιμα από την LG για το 2009 λανσάροντας έως και 26 νέα Windows® phones στην αγορά έως το 2012. Συνολικά, η συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα την παρουσίαση πάνω από 50 νέα LG Windows® phones.

“Τα νέα τηλέφωνα LG με Windows θα αξιοποιήσουν τον ενθουσιασμό που υπάρχει σε αυτήν την δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά,” δήλωσε ο κ.Yong Nam, vice chairman & chief executive officer της LG Electronics και συνέχισε: “Η πλατφόρμα Windows περιλαμβάνει ένα ευέλικτο και φιλικό προς το χρήστη software που συνδέεται με το Web και το PC, δίνοντας στα τηλέφωνά μας μια ευρεία γκάμα νέων δυνατοτήτων που απευθύνονται σε ένα συνεχώς αυξανόμενο αριθμό διαφορετικών χρηστών.”

“Τα Windows® phones δίνουν τη δυνατότητα στους χρήστες να ζήσουν ψηφιακές εμπειρίες που προσφέρουν ευχάριστες στιγμές στη ζωή, συνδεόμενοι με ανθρώπους, πληροφορίες και υπηρεσίες που τους ενδιαφέρουν”, δήλωσε ο κ.Steve Ballmer, chief executive officer της Microsoft και συνέχισε: “Η ενσωμάτωση του λειτουργικού των Windows με τη σχεδιαστική υπεροχή της LG θα φέρει νέες εμπειρίες που θα εμπλουτίσουν τη ζωή των χρηστών.”

Η υπογραφή Μνημόνιου Συνεργασίας μεταξύ LG και Microsoft ( 3 Νοεμβρίου 2008 ) προβλέπει τη δέσμευση και των δύο εταιρειών για δημιουργία ομάδων Έρευνας & Ανάπτυξης, που θα δώσουν έμφαση στην κατασκευή τηλεφώνων με δυναμικά χαρακτηριστικά που προέρχονται από τη στενή ενσωμάτωση hardware & software. Επιπλέον, στο πλαίσιο αυτό αποτυπώνονται οι κοινές προσπάθειες marketing για την παρουσίαση τέτοιου είδους τηλεφώνων, σε μια διευρυμένη γκάμα τιμών στις αγορές παγκοσμίως, θέτοντας γερά θεμέλια στον τομέα της σύγκλισης κινητών τηλεφώνων.

Ως επισφράγισμα της συνεργασίας αυτής, η LG ανακοίνωσε την παρουσίαση του LGGM730 με την υπογραφή της LG σε θέματα στυλ, όντας εξαιρετικά λεπτό, (μόλις 11.9 mm) και κομψό με στρογγυλεμένες γωνίες. Το Windows phone είναι εξαιρετικά φιλικό προς το χρήστη με χαρακτηριστικά όπως oneclick email set up και εύκολη πλοήγηση στο Internet με την τελευταία version του Internet Explorer Mobile.

Το LGGM730 θα είναι διαθέσιμο στο πρώτο εξάμηνο του 2009 με τη version Windows Mobile 6.1, ενώ η LG θα προσθέσει τη version Windows Mobile 6.5 στο portfolio της το δεύτερο εξάμηνο του 2009.