Διπλή πιστοποίηση για την περιβαλλοντική της επίδοση και την ποιότητα των προσφερόμενων υπηρεσιών της, έλαβε η Wind από την TUV Hellas.

windΣυγκεκριμένα η εταιρεία πιστοποιήθηκε για το Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης που εφαρμόζει στο σύνολο των λειτουργιών της σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO14001:2004 και για το Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO9001:2000 με κύριο γνώμονα την προσφορά υπηρεσιών υψηλής ποιότητας που κατανοούν σε βάθος τις ανάγκες των πελατών της και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους με αξιοπιστία, ευελιξία, ποιότητα και σεβασμό.

Οι πιστοποιήσεις αφορούν τόσο στην WIND Ελλάς όσο και στα 400 καταστήματα WIND σε όλη την Ελλάδα και αποδεικνύουν έμπρακτα την δέσμευση της WIND για ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον τον καταναλωτή και την κοινωνία.

Αναπόσπαστο κομμάτι των καθημερινών διαδικασιών της WIND στο πλαίσιο του πιστοποιημένου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης αποτελεί η πρακτική ανακύκλωσης. Ήδη από το 2001 η WIND εφαρμόζει συστηματικό πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού, μετάλλων, πλαστικού, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών και άλλων υλικών.

Ενδεικτικά όλα αυτά τα χρόνια έχουν οδηγηθεί στην ανακύκλωση περισσότερο από 500 τόνοι χαρτιού, 60 τόνοι μετάλλου, 25 τόνοι πλαστικού και 90 τόνοι μπαταριών. Τα υλικά αυτά συλλέγονται από τις κτιριακές εγκαταστάσεις της εταιρείας καθώς και τα καταστήματά της και περιλαμβάνουν τις μπαταρίες και συσκευές που ανακυκλώνουν οι πελάτες της μέσω των ειδικών κάδων που έχουν τοποθετηθεί σε κάθε κατάστημα σε συνεργασία με τις εταιρείες ΑΦΗΣ και Ανακυκλωση Συσκευών Α.Ε.


Το πρόγραμμα ανακύκλωσης της WIND αποδίδει κάθε χρόνο πολλαπλά οφέλη

[1] στο περιβάλλον όπως

  • Διάσωση περισσότερων από 4500 δέντρων
  • Μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά 74%
  • Εξοικονόμηση του 50% της ενέργειας αλλά και της κατανάλωσης νερού


Το πρόγραμμα αυτό ενισχύεται και από επιμέρους περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της εταιρείας:


Χρήση διασπώμενων σακουλών: Από τον Νοέμβριο του 2008 η WIND διαθέτει τα προϊόντα της σε ειδική διασπώμενη σακούλα, σύμφωνα με την τεχνολογία d2w® η οποία διασφαλίζει ότι παραμένουν αναλλοίωτες για 18 μήνες ενώ στη συνέχεια διασπώνται πλήρως στα επόμενα 5 – 10 χρόνια, σε περίπτωση που δεν έχουν ήδη οδηγηθεί στην ανακύκλωση.


Προ- επιλογή  μη αναλυτικού λογαριασμού και δωρεάν υπηρεσία e-bill. Με την ενέργεια αυτή κάθε χρόνο θα εξοικονομούνται μέχρι και 19.000.000 φύλλα χαρτιού τα οποία αντιστοιχούν σε 2.500 δέντρα τον χρόνο.


Νέο εκτυπωτικό σύστημα «Global Printing Project» για τα γραφεία και τις τεχνικές εγκαταστάσεις της, το οποίο περιλαμβάνει μείωση στο 1/5 των ατομικών εκτυπωτικών μονάδων επιτυγχάνοντας σημαντική μείωση στην κατανάλωση χαρτιού, στα απορρίμματα από τα χρησιμοποιημένα αναλώσιμα και σημαντική μείωση στην κατανάλωση ενέργειας.


Διάθεση «πράσινων» συσκευών από τα καταστήματά της. Ήδη η αλυσίδα καταστημάτων WIND διαθέτει τη νέα φιλική προς το περιβάλλον Samsung Ε200 ECO. Όλο το εξωτερικό κάλυμμα του νέου οικολογικού τηλεφώνου Samsung E200 Eco είναι φτιαγμένο από βιο-πλαστικό, που αποτελείται από φυσικά φυτικά υλικά που εξάγονται από φυτά, όπως το καλαμπόκι. Στόχος της εταιρείας είναι να ενισχύσει τη διάθεση περιβαλλοντικά υπεύθυνων συσκευών κινητής τηλεφωνίας καθώς και εξαρτημάτων.


Τέλος, σημαντικές είναι οι «πράσινες» δράσεις που υλοποιεί η WIND στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη «Στην Πράξη» όπως η εφαρμογή του οικολογικού προγράμματος GreenLight μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης από συστήματα φωτισμού, η συνεργασία με το κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης ΓΑΙΑ, αλλά και η υποστήριξη της HELMEPA (Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος) και της ΜΟm (Εταιρεία Μελέτης και Προστασίας της Μεσογειακής Φώκιας) με στόχο την προστασία και διατήρηση της θαλάσσιας χλωρίδας και πανίδας και την ενίσχυση της βιοποικιλότητας.


[1] Σύμφωνα με στοιχεία από  το περιβαλλοντικό τμήμα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ.