Προς την αναστολή λειτουργίας οδηγείται η εφαρμογή Tapely, γνωστή για τις μουσικές συλλογές της και την αισθητική των playlists που καθοδηγούνταν από το χρήστη.

Tapely_LOGO_454x280-450x278Η μουσική υπηρεσία Tapely προχωρά σε αναστολή της λειτουργίας της, ενώ ταυτόχρονα σχεδιάζεται το κλείσιμο της πλατφόρμας της μέσα στο επόμενο διάστημα.

Αυτό συμβαίνει γιατί η εφαρμογή παρά το γεγονός ότι ήταν δημοφιλής, τη “νίκησε” ο ανταγωνιστικός χώρος της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας. Φιλοδοξία του Tapely δεν ήταν άλλη από τη βελτίωση της διαδικτυακής μουσικής εμπειρίας, εξελίσσοντας την αισθητική των κομματιών και όχι την ποσότητά τους.

 

s-TAPELY-large640Η πλατφόρμα της μουσικής εφαρμογής άφηνε τους χρήστες να δημιουργήσουν προσωπικές συλλογές ή να ακούσουν τις playlists των υπόλοιπον. Ωστόσο, το ξεχωριστό σημείο του με τα υπόλοιπα apps ήταν ότι μπορούσατε να σχεδιάσετε την αισθητική της συλλογές, ταιριάζοντας την με διάφορα εικαστικά στοιχεία, όπως είναι οι εικόνες, οι χρωματισμοί, οι γραμματοσειρές κ.α.

 

Μέχρι στιγμής, η υπηρεσία είχε φτάσει τις 40.000 προσωπικές συλλογές, με τις αναπαραγωγές των τραγουδιών να ξεπερνούν τις 300.000 το μήνα. Συνήθως, βέβαια, οι περισσότερες προέρχονταν από τις ΗΠΑ. Δεν μπορεί να παραληφθεί ότι το Tapely είχε λάβει τελευταία χρηματοδότηση από το Jeremie Openfund II ύψους 500.000 ευρώ.