Βαρεθήκατε αυτό το μουντό γκρι χρώμα που έχουν τα κελιά του Excel; Θέλετε κάτι πιο “funky” ή εν πάση περιπτώσει πιο ευδιάκριτο; Δείτε πώς θα το αποκτήσετε.

 
Typing-Computer-Learning-Excel-Feature_1290x688_KLΟ καθένας μπορεί να έχει τους λόγους του για να θέλει να αλλάξει το χρώμα των λεγόμενων “gridlines”, των γραμμών πλέγματος δηλαδή των κελιών του Excel. Είτε γιατί βαρέθηκε το γκρι, είτε γιατί θέλει να βάλει λίγο χρώμα στη ζωή του, είτε γιατί η οθόνη του είναι τόσο κακής ποιότητας που δεν διακρίνει το πλέγμα από το γέμισμα των κελιών, η επιθυμία του δεν μπορεί παρά για ‘μας να είναι διαταγή! Πάμε να δούμε πώς θα δώσουμε λύση στο θέμα.

 
Θα πάμε στο Αρχείο (File) και από εκεί στις Επιλογές (Options).

 

 
Στο παράθυρο που ανοίγει, επιλέγουμε το Για προχωρημένους (Advanced) και εκεί, πάμε προς τα κάτω μέχρι να βρούμε την ενότητα Εμφάνιση επιλογών για αυτό το φύλλο εργασίας (Display options for this worksheet).

 

 

excel-1

 

 
Κοιτάμε ώστε το Εμφάνιση γραμμών πλέγματος (Show gridlines) να είναι επιλεγμένο και ακριβώς από κάτω επιλέγουμε το χρώμα που θέλουμε να έχουν αυτές. Έτοιμοι!

 

 

excel-2

 

 
Αν μετανιώσετε για την επιλογή σας, τότε κάνετε την ίδια διαδικασία, μόνο που στο χρώμα επιλέγετε Αυτόματο (Automatic).

 

 

excel-3