Η Apple μας εξέπληξε δίνοντας στον κόσμο τη δυνατότητα να δοκιμάσει τη νέα έκδοση του iOS! Το iOS 9 λοιπόν σε public beta και εδώ θα βρείτε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

 
ios-9H αλήθεια είναι ότι η Apple δεν μας είχε συνηθίσει σε beta, περιόδους δοκιμής δηλαδή των νέων της εφαρμογών ή ακόμα και εκδόσεων του iOS. Να που όμως όπως όλα δείχνουν, με το iOS 9 τα πράγματα αλλάζουν, καθώς η εταιρεία από το Κουπερτίνο μας προσκαλεί για πρώτη φορά στα χρονικά να δοκιμάσουμε τη νέα βερσιόν του λογισμικού των φορητών της συσκευών.

 
Για να δηλώσετε κι εσείς συμμετοχή στη beta του iOS 9, θα πρέπει να κάνετε τα εξής βήματα όμως:

 
Ανοίξτε τον Safari (προσοχή, όχι άλλον browser!) και μπείτε στο beta.apple.com/profile. Εκεί κάνετε log in με τα στοιχεία σας από το iCloud/Apple ID.

 

 

icloudsignin2

 
Μόλις συνδεθείτε, θα λάβετε μήνυμα που θα σας προτρέπει να εγκαταστήσετε ένα νέο προφίλ, ονόματι iOS 9 Beta Software Profile. Εγκαταστήστε το και μόλις τελειώσει η διαδικασία, επανεκκινήστε τη συσκευή σας.

 
Μόλις αυτή ξανανοίξει, θα πάτε στα Settings > General > Software Update και εκεί θα σας περιμένει η iOS 9 Public Beta 1. Δώστε το ΟΚ και κάντε υπομονή για περίπου ένα τέταρτο.

 

 

ios9betaprofile

 
Μετά το restart της συσκευής σας, σε αυτή θα τρέχει το iOS 9 ή ορθότερα, η beta έκδοσή του.

 
Προσοχή όμως!

 
Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι καθώς πρόκειται για beta έκδοση, είναι λογικό να υπάρχουν θεματάκια απόδοσης, crashes και διάφορα άλλα μικροπροβλήματα. Σε κάθε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να κρατάτε μία screenshot και να επιλέξετε ένα νέο app που θα βρείτε εγκατεστημένο στη συσκευή σας, το Feedback. Από εκεί θα ενημερώνετε την Apple για το πρόβλημα που αντιμετωπίσατε με όσο το δυνατόν περισσότερες λεπτομέρειες –αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της beta.

 

 

WIRED | Apple WWDC 2015

 
Σημειώστε επίσης ότι άπαξ και αναβαθμίσετε τη συσκευή σας στο iOS 9, έστω και στη beta μορφή του, δεν υπάρχει πισωγύρισμα. Αν το μετανιώσετε και θελήσετε να επιστρέψετε πίσω στο iOS 8, θα πρέπει να επαναφέρετε ολοκληρωτικά τη συσκευή σας, γι’ αυτό πριν αρχίσετε τη διαδικασία που σας περιγράψαμε, φροντίστε να κρατήσετε backup.

 
Άπαξ και αποφασίσετε να δοκιμάσετε το iOS 9 πριν απ’ τους υπόλοιπους πάντως, μπορείτε να περιμένετε το ντεμπούτο της εφαρμογής Apple News, σημαντικές βελτιώσεις στα Notes, Spotlight Search και Maps, αυξημένο IQ για τη Siri και, το κυριότερο, πολύ καλύτερη λειτουργία multitasking στα νεότερα μοντέλα iPad.