H Ιntel ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο κύκλο εργασιών 13,2 δισ. δολάρια, λειτουργικά κέρδη 2,9 δισ. δολάρια, καθαρά κέρδη 2,7 δισ. δολάρια και κέρδη ανά μετοχή 0,55 δολάρια. 

intelH Intel έφερε στο φως της δημοσιότητας κύκλο εργασιών $13,2 δις για το δεύτερο τρίμηνο, λειτουργικά κέρδη $2,9 δις, καθαρά κέρδη $2,7 δις και κέρδη ανά μετοχή (EPS) 0,55 δολάρια. Η εταιρεία είχε έσοδα περίπου $3,4 δις από λειτουργικές δραστηριότητες, κατέβαλε μερίσματα $1,1 δις και χρησιμοποίησε $697 εκατομμύρια για την επαναγορά 22
εκατομμυρίων μετοχών.

 

«Τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου αντικατοπτρίζουν το μετασχηματισμό μας, καθώς η ανάπτυξή μας στο data center, τη μνήμη και τον κλάδο του IoT, αποτέλεσαν περισσότερο από το 70 τοις εκατό των λειτουργικών μας κερδών και βοήθησαν στην αντιμετώπιση μιας ανταγωνιστικής αγοράς στον χώρο των PC», δήλωσε ο CEO της Intel, Brian Krzanich.

 

«Συνεχίζουμε πεπεισμένοι για τη στρατηγική ανάπτυξης που έχουμε επιλέξει και εστιάζουμε στην καινοτομία και την εκτέλεση. Αναμένουμε ότι οι ανακοινώσεις των Skylake και των Microsoft Windows® 10, καθώς και νέα OEM συστήματα θα φέρουν ενθουσιασμό στο client computing, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015.»

 

Συνοπτικά
– Το Client Computing Group πραγματοποίησε κύκλο εργασιών ύψους 7,5 δισ. δολαρίων, που αποτελεί διαδοχική αύξηση τριμήνου 2% και μείωση 14% από το προηγούμενο έτος.

– Το Data Center Group σημείωσε κύκλο εργασιών 3,9 δισ. δολαρίων, που αποτελεί διαδοχική αύξηση τριμήνου 5% και αύξηση 10% από το προηγούμενο έτος.

– Τα έσοδα του Internet of Things Group ανήλθαν σε 559 εκατ. δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 5% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και 4% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

– Ο κύκλος εργασιών των λειτουργικών τομέων software και υπηρεσιών ανήλθε στα 534 εκατ. δολάρια, παραμένοντας σταθερός σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και σημειώνοντας πτώση 3% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

– Επίσης, η εταιρεία έχει έτοιμους για παραγωγή τους επεξεργαστές 6ης γενιάς Intel Core («Skylake»), οι οποίοι υπόσχονται να προσφέρουν συναρπαστικές εμπειρίες στους χρήστες κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015.

 

Σε ότι αφορά στις προβλέψεις της εταιρείας για τα βασικά οικονομικά της μεγέθη τόσο για το τρίτο τρίμηνο, όσο και για όλο το 2015, αυτές έχουν ως εξής:

 

Τρίτο τρίμηνο 2015

Κύκλος εργασιών: 14,3 δισ. δολάρια, συν ή πλην 500 εκατ. δολάρια.
Ποσοστό μικτού κέρδους: 63%, συν ή πλην 2%.
Έξοδα Έρευνας και Ανάπτυξης συν δαπάνες για συγχωνεύσεις και εξαγορές: περίπου 4,9 δισ. δολάρια.
Δαπάνες αναδιάρθρωσης: περίπου 175 εκατ. δολάρια.
Αποσβέσεις άυλων στοιχείων που σχετίζονται με εξαγορές: περίπου 70 εκατ. δολάρια.
Επιπτώσεις από επενδύσεις σε μετοχές και τόκους και άλλα: περίπου 100 εκατ. δολάρια καθαρά κέρδη.
Αποσβέσεις: περίπου 2 δισ. δολάρια.

 

Συνολικά για το 2015

Πτώση εσόδων σε ποσοστό περίπου 1%.
Ποσοστό μικτού κέρδους: 61,5% συν ή πλην 2%.
Έξοδα έρευνας και ανάπτυξης συν δαπάνες για συγχωνεύσεις και εξαγορές: περίπου 19,8 δισ. δολάρια συν ή πλην 100 εκατ. δολάρια.
Αποσβέσεις άυλων στοιχείων που σχετίζονται με εξαγορές: περίπου 265 εκατ. δολάρια.
Αποσβέσεις: 7,9 δισ. δολάρια, συν ή πλην 100 εκατ. δολάρια.
Φορολογικός συντελεστής: περίπου 26% για το τρίτο και το τέταρτο τρίμηνο.
Κεφαλαιακές δαπάνες πλήρους έτους: 7,7 δισ. δολάρια, συν ή πλην 500 εκατ. δολάρια.