Η Symantec αλλάζει ριζικά τη διαχείριση του χώρου εργασίας με το Endpoint Virtualization, προσφέροντας παραγωγικές εφαρμογές και εργαλεία.

symantecΤα τμήματα Πληροφορικής έχουν πλέον τη δυνατότητα να παραδώσουν και να εφοδιάσουν κάθε εργαζόμενο με εφαρμογές και εργαλεία διαχείρισης χώρου εργασίας, ανεξαρτήτως της μεταξύ τους απόστασης, του χρόνου και του τύπου τερματικού.
Η Symantec Corp. ανακοίνωσε την κυκλοφορία της λύσης Symantec Endpoint Virtualization Suite, που έχει σχεδιαστεί με στόχο τη βελτίωση της παραγωγικότητας του τελικού χρήστη και τη μείωση του κόστους διαχείρισης των τερματικών. Παρέχοντας δυνατότητες κινητής και on-demand διαχείρισης του χώρου εργασίας, η σουίτα Symantec Endpoint Virtualization Suite προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για τη δημιουργία και διαχείριση των στοιχείων του χώρου εργασίας, αλλά και του περιβάλλοντος παραδοσιακών, εικονικών και μεικτών υπολογιστικών μοντέλων. Η κυκλοφορία του Symantec Endpoint Virtualization Suite είναι προγραμματισμένη για την Άνοιξη του 2009.


Η σουίτα Symantec Endpoint Virtualization Suite επιτρέπει στους πελάτες να εφοδιάσουν με εφαρμογές οποιοδήποτε χώρο εργασίας, από παραδοσιακά τερματικά μέχρι ολοκληρωμένα εικονικά τερματικά, καθώς βασίζεται σε πρότυπα που ξεπερνούν δυσκολίες που προκύπτουν από τις μηχανές διαχείρισης της εικονικοποίησης (hypervisors), λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες hardware. Η λύση προσφέρει ετερογενή υποστήριξη για παραδοσιακά τερματικά, αλλά και για αναδυόμενα από την πλευρά του τελικού χρήστη υπολογιστικά περιβάλλοντα (π.χ. υπολογιστικά περιβάλλοντα που βασίζονται σε servers, επιφάνειες εργασίας που φιλοξενούνται σε εικονικά περιβάλλοντα και μηχανές διαχείρισης της εικονικοποίησης από την πλευρά του πελάτη).


Η σουίτα Symantec Endpoint Virtualization Suite ενσωματώνει κορυφαίες τεχνολογίες εικονικοποίησης (virtualization) τερματικών, οι οποίες προήλθαν από τις πρόσφατες εξαγορές της AppStream και της nSuite, ενώ περιλαμβάνει ακόμη πακέτα βελτίωσης δυνατοτήτων για άλλα προϊόντα που περιλαμβάνονται στο portfolio της. Η σουίτα Symantec Endpoint Virtualization Suite δίνει τη δυνατότητα διαχωρισμού πληροφοριών από τις βασικές πληροφοριακές υποδομές, γεγονός που συμβάλλει στην ευκολότερη διαχείριση, την πλήρη προστασία και τον αυτόματο έλεγχο των δεδομένων.


«Η εικονικοποίηση των τερματικών μας επιτρέπει να τοποθετήσουμε την παραγωγικότητα του τελικού χρήστη στο κέντρο των διαδικασιών ΙT», δήλωσε ο Ken Berryman, senior vice president, Strategy and Emerging Business, Symantec. «Αποσυνδέοντας την εμπειρία του χρήστη από το υπολογιστικό περιβάλλον, βοηθάμε στην άμεση αύξηση της παραγωγικότητας των χρηστών σε όλο το φάσμα των τεχνολογιών τερματικών, επιτρέποντας έτσι στις επιχειρήσεις να χρησιμοποιήσουν καλύτερα τους υπάρχοντες πόρους τους και να μειώσουν το πληροφοριακό κόστος», συμπλήρωσε.


Η Symantec αλλάζει τον τρόπο διαχείρισης, παράδοσης και χρήσης του λογισμικού από τα τερματικά, επιτρέποντας τη διαχείριση του χώρου εργασίας με βάση το χρήστη, μέσω της παροχής μια λύσης εικονικοποίησης τερματικών που περιλαμβάνει την εικονικοποίηση εφαρμογών, τo streaming δεδομένων, τεχνολογίες καταμερισμού και διαχείρισης πόρων (resource brokerage technologies), καθώς και νέες δυνατότητες διαχείρισης του προφίλ του χώρου εργασίας (workspace profile management). Η σουίτα Symantec Endpoint Virtualization Suite προσφέρει στους πελάτες πολλαπλά προϊόντα συμπεριλαμβανομένων των λύσεων Symantec Workspace Streaming, Symantec Workspace Virtualization, Symantec Workspace Corporate και Symantec Workspace Remote. Επιπλέον, η λύση Symantec Workspace Profiles έχει σχεδιαστεί έτσι, ώστε να προσθέτει δυνατότητες δυναμικής διαχείρισης προφίλ στη λύση.


Η δια-πλατφορμική (cross-platform) προσέγγιση της Symantec περιλαμβάνει κορυφαία ασφάλεια τερματικών, καθώς και λύσεις διαχείρισης και virtualization που δουλεύουν μαζί, για να προσφέρουν στους πελάτες την ορατότητα και τον έλεγχο που χρειάζονται για να προστατεύσουν και να διαχειριστούν αποτελεσματικά όλα τους τα τερματικά. Η αρχιτεκτονική Open Collaborative Architecture της Symantec διευκολύνει τη διαλειτουργικότητα μέσω ενός συνόλου ανοιχτών, βασισμένων σε πρότυπα, κατευθυντήριων γραμμών, καθώς και τεχνολογιών που επιτρέπουν τη συνεργασία μεταξύ των λύσεων της Symantec και λύσεων τρίτων προμηθευτών.


«Η Symantec εισήλθε δυναμικά σε αυτή την αγορά, έχοντας ως όραμα να συνδυάζει την εικονικοποίηση των τερματικών με άλλα στοιχεία από την οικογένεια των λύσεων της», δήλωσε ο Michael Rose, Research Analyst, IDC. «Με την είσοδο τους στο κορυφαίο επίπεδο αυτών των λύσεων, βλέπουμε ότι επικεντρώνονται στη διαχείριση διαφορετικών πλατφόρμων και ότι προσφέρουν σημαντική αξία, ειδικά στους πελάτες που χρησιμοποιούν άλλες λύσεις της Symantec, για τον έλεγχο των τερματικών, όπως οι λύσεις για την πρόληψη απώλειας δεδομένων και τη διαχείριση τερματικών αλλά και οι λύσεις αποθήκευσης και ασφάλειας», συμπλήρωσε.