Στις 10 Ιουλίου έγινε εκδήλωση Ubuntu Install Fest στο Innovathens της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων με στόχο την ενημέρωση για τη διανομή Ubuntu του λογισμικού GNU/Linux.

2To Ubuntu Install Fest διοργανώθηκε από την τοπική κοινότητα Ubuntu-gr σε συνεργασία με την μη κερδοσκοπική Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ) και τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων – Innovathens.

 

Στόχος της εκδήλωσης  ήταν η ενημέρωση του κοινού για τη διανομή Ubuntu του ελεύθερου λογισμικού GNU/Linux και για όσους ενδιαφέρονταν να την εγκαταστήσουν στον υπολογιστή τους. Η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν μεγάλο. Η εκδήλωση ξεκίνησε με μια ολιγόλεπτη παρουσίαση από τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΕΕΛ/ΛΑΚ καθηγητή κ. Διομήδη Σπινέλλη και μέλη από την κοινότητα του Ubuntu-gr.

 

Οι ερωτήσεις στο τέλος των παρουσιάσεων αφορούσαν θέματα προστασίας του λειτουργικού από ιούς, δυνατότητας αναβάθμισης σε νεώτερες εκδόσεις, υποστηριζόμενων εφαρμογών καθώς και τις δυνατότητες παρεχόμενης υποστήριξης από την ελληνική κοινότητα.

 

Στη συνέχεια ακολούθησε το κύριο τμήμα της εκδήλωσης. Σε τραπέζια που είχαν τοποθετηθεί στο χώρο, οι συμμετέχοντες συνέδεσαν τους υπολογιστές τους και οι εθελοντές της κοινότητας Ubuntu τους καθοδηγούσαν στην εγκατάσταση, την αναβάθμιση ή/και τη διαμόρφωση του λογισμικού.

 

4Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε εγκατάσταση και ρύθμιση του Ubuntu Linux σε πάνω από 35 φορητούς υπολογιστές που είχε φέρει το κοινό. Πολλοί συμμετέχοντες βοηθούσαν ο ένας τον άλλο, αποδεικνύοντας και προωθώντας το πνεύμα συνεργασίας και αλληλοβοήθειας που κυριαρχεί στις κοινότητες ανοικτού λογισμικού.

 

Στο πλαίσιο αυτό η ΕΕΛ/ΛΑΚ σε συνεργασία με τα μέλη της και τις κοινότητες ανοιχτών τεχνολογιών ενδιαφέρεται να συμβάλλει στη συνδιοργάνωση εργαστηρίων εγκατάστασης και χρήσης οποιοδήποτε ανοιχτού λογισμικού για το οποίο υπάρχει ικανός αριθμός ενδιαφερομένων χρηστών.