Ποιος δεν αναζητά το καλοκαίρι ένα ασύρματο δίκτυο στον κήπο ή τη βεράντα για να σερφάρει χωρίς προβλήματα; Αυτές είναι οι λύσεις της Devolo για οικιακό δίκτυο.

IMG_3698r2 2(5).jpgΟ devolo dLAN 1200+ WiFi ac, φέρνει το γρήγορο Internet, εκεί ακριβώς που το χρειάζεται ο χρήστης. Με ταχύτητα που φτάνει έως και 1,2 Gbit/s στο οικιακό δίκτυο, συνδυάζει την ταχύτερη ασύρματη σύνδεση με το πιο ισχυρό οικιακό δίκτυο Powerline, εξασφαλίζοντας τέλεια σύνδεση με όλες τις φορητές και σταθερές συσκευές τόσο μέσα, όσο και έξω από το σπίτι. Τώρα η συνεχής και χωρίς περιορισμούς σύνδεση στο Internet, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, είναι μέρος της καθημερινότητάς μας!

 

Gigabit Powerline οικιακό δίκτυο στη βεράντα και στον κήπο
Το καλοκαίρι επιτάσσει τραπεζάκια έξω! Παρακολουθούμε ειδήσεις, τηλεοπτικές εκπομπές, συναντάμε «ψηφιακά» τους φίλους μας στο Facebook, ακούμε αγαπημένη μουσική από το Youtube, συνομιλούμε σε online forum, παίζουμε on line παιχνίδια ή πολλές φορές δουλεύουμε το απόγευμα έξω στον κήπο απολαμβάνοντας το καλοκαίρι. Πόσες φορές όμως το σήμα του wifi router μας προδίδει αφού είναι τόσο ασθενές που δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες μας για απρόσκοπτη σύνδεση στο Διαδίκτυο, ενώ βρισκόμαστε εκτός σπιτιού.

 

Η λύση είναι απλή και δεν είναι άλλη από τους προσαρμογείς powerline dLAN 1200+ WiFi ac της devolo. To ασύρματο Internet είναι εφικτό και εύκολο και εκτός σπιτιού, έτσι ώστε Smartphones, Tablets και Notebooks να εκμεταλλεύονται το οικιακό ασύρματο δίκτυο από την πρίζα ρεύματος.

 

Μία πρίζα αρκεί για άριστη λήψη ασύρματου δικτύου παντού!
Μία πρίζα ρεύματος είναι αρκετή για να μεταδώσει ένα εύρος ζώνης που φτάνει τα 1200 Mbit/s μέσα από τη γραμμή ρεύματος. Ο προσαρμογέας dLAN 1200+ WiFi ac συνδυάζει τις ταχύτερες τεχνολογίες μετάδοσης για το οικιακό δίκτυο, αφού μεταδίδει μέσω ασύρματης σύνδεσης ταυτόχρονα σε 2,4 και 5 GHz, με ρυθμό μετάδοσης δεδομένων που φτάνει στα 1,2 Gbit/s.

 

Η βάση της γρήγορης και σταθερής οικιακής δικτύωσης είναι η τεχνολογία devolo range+ με MIMO (Multiple In Multiple Out), η οποία χρησιμοποιεί ταυτόχρονα και τους τρεις αγωγούς τροφοδοσίας (φάση, ουδέτερο και γείωση), για τη μετάδοση των δεδομένων, στην περιοχή του Gigabit, εξασφαλίζοντας μέγιστη εμβέλεια και σταθερότητα. Η διαδικασία είναι απλή, αφού αρκεί η σύνδεση ενός WiFi προσαρμογέα της devolo σε οποιαδήποτε πρίζα κοντά στο χώρο που θέλουμε να έχουμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο και το ασύρματο σήμα ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους είναι γεγονός.

 

WiFi παντού, χωρίς τεχνικές γνώσεις
dev_dLAN1200+WiFiac_packshot_SGL_EU_01_print copyΗ δημιουργία ασύρματου δικτύου σε οποιοδήποτε εξωτερικό χώρο του σπιτιού πραγματοποιείται εύκολα χωρίς να απαιτούνται τεχνικές γνώσεις: Συνδέουμε τον έναν από τους δύο προσαρμογείς devolo που βρίσκουμε μέσα στο βασικό πακέτο, σε μία ηλεκτρική πρίζα που βρίσκεται κοντά στον router, ενώ τον δεύτερο προσαρμογέα τον συνδέουμε σε μία πρίζα στον κήπο, ή στη βεράντα όπου θέλουμε να έχουμε διαθέσιμη την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μοναδική προϋπόθεση είναι οι πρίζες να βρίσκονται στον ίδιο μετρητή του ρεύματος χωρίς να παίζουν ρόλο οι φάσεις.

 

Επόμενο βήμα, στο οποίο ο χρήστης δεν επεμβαίνει, είναι η δημιουργία της ασύρματης σύνδεσης που εντοπίζεται αυτόματα από το Notebook, το Tablet ή το Smartphone μας και το μόνο που απομένει για να συνδεθούμε, είναι η εισαγωγή του κωδικού πρόσβασης που αναγράφεται στο πίσω μέρος του προσαρμογέα.

 

Χτίζοντας το ασύρματο δίκτυο εντός και εκτός σπιτιού
Να σημειώσουμε ότι ο dLAN 1200+ WiFi ac μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στην εφαρμογή ενός ανεξάρτητου ασύρματου οικιακού δικτύου, όσο και στην επέκταση ενός υπάρχοντος. Αν δηλαδή σε ένα σπίτι έχετε μία βεράντα μπροστά και μία πίσω ή πλάγια, απλά χρειάζεστε ανάλογο αριθμό προσαρμογέων. Η επέκταση του ασύρματου δικτύου, πραγματοποιείται κυριολεκτικά με το πάτημα ενός κουμπιού. Με τη λειτουργία WPS-Clone αναλαμβάνει ο dLAN 1200+ WiFi ac, τα δεδομένα του υπάρχοντος ασύρματου δικτύου. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται εύκολα, στη στιγμή ένα πλήρως λειτουργικό ασύρματο hotspot σε κάθε διαθέσιμη πρίζα ρεύματος στο σπίτι.

 

Οι φορητές συσκευές, όπως Smartphone, Tablet και Notebook εναλλάσσουν αυτόματα από τον ασύρματο router στον προσαρμογέα dLAN, επιλέγοντας πάντα το πιο ισχυρό σήμα. Με τον τρόπο αυτό μπορούν να συνδυαστούν περισσότεροι από έναν προσαρμογείς dLAN 1200+ WiFi ac και διασφαλίζεται η καλύτερη δυνατή ασύρματη λήψη ακόμη και σε χώρους, όπου δεν ήταν εφικτό το ασύρματο σερφάρισμα (κήπο, βεράντα, σοφίτα, υπόγειο).

 

Gigabit Ethernet για υπολογιστές και έξυπνες οικιακές συσκευές
Για την γρήγορη πρόσβαση σε υπολογιστές, οικιακούς servers και ηλεκτρονικές συσκευές ψυχαγωγίας, όπως έξυπνες τηλεοράσεις και κονσόλες παιχνιδιών, ο dLAN 1200+ WiFi AC διαθέτει δύο θύρες Gigabit LAN. Έτσι, μπορούν να συνδεθούν άμεσα με τον προσαρμογέα δύο δικτυακές συσκευές, όπως για παράδειγμα, μία Smart TV και μία κονσόλα παιχνιδιών ή ένας υπολογιστής και ένας οικιακός server NAS.

 

Χάρη στην ενσωματωμένη πρίζα με ασφάλεια για παιδιά, καμία ηλεκτρική πρίζα δεν χάνετε. Ο dLAN 1200+ WiFi AC διαθέτει ενσωματωμένο αντιπαρασιτικό φίλτρο δικτύου που βελτιστοποιεί τη μετάδοση δεδομένων.