Το καλοκαίρι έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ, να το προϋπαντήσουμε με μια εφαρμογή! Δείτε τα apps που πρέπει να έχετε στο smartphone σας εν όψει διακοπών.

 
610-leader-vacayΜεγάλο πράγμα οι διακοπές, τα μπάνια του λαού. Ναι, ΟΚ, τα πράγματα φέτος είναι κομματάκι δύσκολα ή αν προτιμάτε δυσκολότερα σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο περήφανος Έλλην δεν θα πάει στη θάλασσά του, δεν θα αράξει την κορμάρα του στην παραλία και δεν θα αφήσει για λίγες μέρες τη βουή της πόλης για κάπου πιο ξεκούραστα, πιο ήσυχα και πιο χαλαρά. Αυτό πάει να πει ότι θα αφήσει και τις συνήθειές του πίσω όμως; Σε καμία περίπτωση! Γι’ αυτόν τον λόγο αγαπητοί μας, θα πρέπει να εξοπλιστείτε με τα κατάλληλα apps εν όψει διακοπών! Ποια είναι αυτά; Για πάμε να ρίξουμε μια ματιά…

 

SeatGuru

 
Σας έχουμε ξαναμιλήσει γι’ αυτό αλλά σας το υπενθυμίζουμε. Σε περίπτωση που μεταβείτε στον προορισμό σας με αεροπλάνο, ρίξτε μια ματιά στη βάση δεδομένων του SeatGuru, βρείτε τον χάρτη του αεροσκάφους με το οποίο θα ταξιδέψετε και κλείστε τις πιο άνετες θέσεις! Ιδίως αν το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρκετές ώρες πτήσης, αμαρτία είναι να ταλαιπωρηθείτε ενώ μπορείτε να το αποφύγετε.

 

  • Δωρεάν διάθεση / iOS, Android

 

Greek Ships

 
Τους καλοκαιρινούς μήνες, τα καράβια που πλέουν στις ελληνικές θάλασσες δεν είναι και τα πλέον ακριβή ως προς τα… ραντεβού τους στα λιμάνια που πιάνουν. Για να αποφύγετε αχρείαστες ουρές και αναμονές, χρησιμοποιήστε το Greek Ships, την εφαρμογή που σας δείχνει σε πραγματικό χρόνο πού βρίσκεται το κάθε πλοίο στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

 

  • Δωρεάν διάθεση / iOS

 

Airbnb Said to Be Raising Funding At $10 Billion Valuation

 

Airbnb

 
Είτε δεν παίζουν χρήματα για ξενοδοχείο ή ενοικιαζόμενα δωμάτια, είτε είστε από ‘κείνους που κανονίζουν τελευταία στιγμή τα πάντα (σε τελική ανάλυση, μπορεί κάτι να πάει στραβά), το Airbnb μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο. Τώρα που έχουμε μάθει να το χρησιμοποιούμε και στη χώρα μας, μπορεί να σας εξασφαλίσει κατάλυμα σε τιμή κατά πολύ χαμηλότερη απ’ αυτή που θα πληρώνατε υπό άλλες συνθήκες.

 

  • Δωρεάν διάθεση / iOS, Android

 

Greek Beach

 
Ζούμε σε μια χώρα με απίστευτες παραλίες, ωστόσο πάντα θα υπάρχουν κάποιες καλύτερες από κάποιες άλλες και εν τέλει, ο καθένας μας έχει τις προτιμήσεις και τις παραξενιές του! Άλλος θέλει άμμο, άλλος βότσαλο, άλλος κόσμο κι άλλος ερημιά. Γι’ αυτό υπάρχει το Greek Beach: βρείτε την παραλία που θέλετε, δείτε αξιολογήσεις, πάρτε οδηγίες για να φτάσετε και… καλές βουτιές!

 

  • 1,99€ (υπάρχει και δωρεάν έκδοση) / iOS

 

foursquare

 

Foursquare

 
Οι διακοπές δεν είναι όμως μόνο παραλία. Είναι και μπαράκια, είναι και ταβέρνες ή εστιατόρια, είναι και ξενοδοχεία, είναι και χώροι κάθε ενδιαφέροντος, είναι και καταστήματα και γενικώς είναι και πολλά πολλά ακόμα. Είτε βρεθείτε στην Ελλάδα, είτε στο εξωτερικό λοιπόν, το Foursquare είναι ο απόλυτος οδηγός πόλης. Ό,τι και να ψάξετε, θα σας κατατοπίσει δεόντως.

 

  • Δωρεάν διάθεση / iOS, Android, Windows

 

TripAdvisor

 
Για όσους πάλι είναι λίγο πιο οργανωμένοι και θέλουν να ψάξουν το ταξίδι τους, ιδίως όταν μιλάμε για κοτζάμ διακοπές, υπάρχει και το TripAdvisor. Ειδικά αν επισκέπτεστε μέρος στο οποίο δεν έχετε ξαναπάει, είναι το τέλειο app για να πάρετε γνώμες και απόψεις σχετικά με το πού θα πάτε και τι θα κάνετε, χωρίς να κινδυνεύετε να γίνετε βορά στις ορέξεις των ντόπιων.

 

  • Δωρεάν διάθεση / iOS, Android

 

8,500+ Drink & Cocktail Recipes

 
Αν υποθέσουμε ότι θέλετε να περάσετε μια βραδιά σε μια παραλία, σε κάμπινγκ ή ακόμα και στο σπίτι/κατάλυμά σας, γιατί να πρέπει να τη βγάλετε σώνει και καλά με μπύρες και να μη μπορείτε να ετοιμάσετε τα κοκτέιλ της αρεσκείας σας; Ακόμα κι αν δεν έχετε κάνει μπάρμεν στην παραλιακή, υπάρχει λύση και μάλιστα δωρεάν. 8.500 συνταγές, ιδέες και προτάσεις, φτάνουν;

 

  • Δωρεάν διάθεση / iOS, Android

 

tripadvisor

 

Ειδησεογραφικά

 
Εδώ δεν έχουμε να σας προτείνουμε κάτι συγκεκριμένο. Επιλέξτε τα sites που εμπιστεύεστε για την ενημέρωσή σας και ελέγξτε προσεκτικά αν διαθέτουν εφαρμογές –προσφέρονται δωρεάν. Κατεβάστε τες χωρίς δεύτερη σκέψη αφού και ενημερωμένοι θα μείνετε για τα τεκταινόμενα, και θα ξοδέψετε λιγότερα δεδομένα (data) από το πρόγραμμά σας χάρη στις βελτιστοποιημένες τους σελίδες.

 

Social media

 
Ό,τι ισχύει και για την κατηγορία των ειδησεογραφικών sites. Φροντίστε να διαθέτετε στη συσκευή σας τα apps των social media που χρησιμοποιείτε περισσότερο. Καλό το χαλάρωμα και η ξεκούραση, όμως στις διακοπές θα ‘χετε πολύ ελεύθερο χρόνο, οπότε τα διάφορα socials είναι μια καλή λύση για να τον γεμίσετε, μένοντας παράλληλα σε επαφή με τον «έξω κόσμο».

 

Καιρός

 
Το κινητό σας διαθέτει σίγουρα app για τον καιρό, οπότε θα είστε ενήμεροι σχετικά με τις προθέσεις του υδράργυρου. Εσείς θα πρέπει να φροντίσετε απλά να παρέχετε όλες τις σχετικές άδειες για να έχει 24/7 πρόσβαση στο ίντερνετ (μέσω data ή Wi-Fi) προκειμένου οι πληροφορίες που σας δίνει να είναι ακριβείς. Μην το αμελήσετε.