Δείτε πώς μπορείτε από τώρα να χαζέψετε τις φωτογραφίες του Instagram σε ανάλυση 1080×1080 pixels! Δεν είναι δύσκολο και σας παρουσιάζουμε τον τρόπο.

 
instagramΕίχαμε συνηθίσει τόσα χρόνια οι φωτογραφίες του Instagram να είναι τετράγωνου σχήματος και διαστάσεων 640×640 pixels. Αυτό όμως φαίνεται πως ήρθε η ώρα να αλλάξει. Δεν μιλάμε φυσικά για το σχήμα-σήμα κατατεθέν τους αλλά για τις διαστάσεις που όσο να ‘ναι, εν έτει 2015, παρέπεμπαν σε άλλες εποχές. Έτσι λοιπόν, στο Instagram πήραν τη μεγάλη απόφαση και στο πλαίσιο του redesign του site του δικτύου, αποφάσισαν να αλλάξουν και τις διαστάσεις των φωτογραφιών που ανεβάζουν οι χρήστες σε 1080×1080 pixels.

 
Τα νέα προέκυψαν από τον ίδιο τον πηγαίο κώδικα του Instagram και μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, δεν πρόκειται για φωτογραφίες με αρχικές διαστάσεις 640×640 που απλά έχουν «στρετσαριστεί» αλλά για εικόνες που τραβήχτηκαν εξ αρχής σε (Full) HD ανάλυση. Η κίνηση του Instragram αυτή είναι απόλυτα λογική, με δεδομένη και την πρόοδο που έχει σημειωθεί τα τελευταία χρόνια στις αναλύσεις των οθονών των smartphones: από τη στιγμή που κι η ίδια η Apple αποφάσισε να περάσει στα μεγάλα μεγέθη (βλ. iPhone 6 & 6 Plus, κυρίως), όπως αντιλαμβάνεστε, τυχόν φωτογραφίες στα 1080×1080 θα δείχνουν πολύ καλύτερες σε σχέση με εκείνες των 640×640.

 
Αν θέλετε να δείτε πάντως από τώρα φωτογραφίες του Instagram στα 1080×1080, δεν έχετε παρά να πάτε στο Instagram.com και να πατήσετε Ctrl+U, κατόπιν Ctrl+F και να ψάξετε για n.jpg. Κάντε copy τα links που θέλετε και θα βρείτε τις φωτογραφίες σας σε σούπερ ανάλυση!