Δηλώστε συμμετοχή στο Ubuntu Linux Installfest που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 10 Iουλίου 2015 στο χώρο του Innovathens που έχει ως στόχο τη γνωριμία σας με το Ubuntu Linux.

fest2Η κοινότητα του Ubuntu-gr και η Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικά (ΕΕΛ/ΛΑΚ), σε συνεργασία με το Innovathens σας καλούν στο Ubuntu Linux Installfest, την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015 στις 18:00, στο κτίριο του Innovathens (Αεριοφυλάκιο 2) στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

 

Στόχος του Ubuntu Installfest είναι η γνωριμία του κοινού με το λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux καθώς και με την ελληνική τοπική κοινότητα (Ubuntu-gr).

 

Μερικά από τα σενάρια που θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε είναι:
– Η εγκατάσταση του Ubuntu Linux ως μοναδικό λειτουργικό σύστημα στον υπολογιστή
– Η εγκατάσταση του Ubuntu Linux ως σύστημα διπλής εκκίνησης (dual boot), παράλληλα με όποιο άλλο λειτουργικό σύστημα έχετε ήδη εγκατεστημένο
– Η αναβάθμιση του Ubuntu Linux σε νεότερη έκδοση
– Ο εντοπισμός και η διόρθωση σφαλμάτων σε υπάρχουσα εγκατάσταση

 

Γιατί να έρθετε στο Installfest;
– Για να μάθετε πώς να εγκαταστήσετε, ρυθμίσετε και να χρησιμοποιήσετε το λειτουργικό σύστημα Ubuntu Linux μαζί με δεκάδες εφαρμογές Ελεύθερου λογισμικού που το συνοδεύουν
– Να δείτε σε δράση το Ubuntu Linux ακόμη και αν δεν θέλετε να κάνετε εγκατάσταση στον υπολογιστή σας
– Να λύσετε τυχόν απορίες σας για το αν το Ελεύθερο και Ανοιχτό Λογισμικό είναι κατάλληλο για εσάς
– Να λάβετε βοήθεια για τυχόν προβλήματα που έχετε κατά την εγκατάσταση και χρήση του Ubuntu.

 

Τι χρειάζεται να φέρετε μαζί σας;
Έναν υπολογιστή που να…
– Έχει τουλάχιστον 1 GB RAM
– Να λειτουργεί (αυτό είναι απαραίτητο…)
– Έχει τουλάχιστον 6 GB ελεύθερο χώρο στο Δίσκο
– Και φορτιστή για το laptop σας.

 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Απαραίτητη η προεγγραφή. Δηλώστε συμμετοχή
εδώ!

 

Γιατί να βάλω Ubuntu Linux στον υπολογιστή μου;
Το Ubuntu είναι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα (άλλα λειτουργικά συστήματα είναι τα Windows και τα MacOS) βασισμένο όμως στο Linux (ή πιο ορθά GNU/Linux). Το Ubuntu δηλαδή είναι μια διανομή (οι διανομές είναι κάτι σαν διαφορετικές εκδόσεις) του Linux. Άλλες δημοφιλείς διανομές είναι το Fedora, το Debian και η SuSE. Διατίθεται ελεύθερα και υποστηρίζεται τόσο από μια πολύ μεγάλη κοινότητα χρηστών όσο και από επαγγελματίες. Είναι εξαιρετικά προηγμένο από τεχνολογική και σχεδιαστική άποψη αλλά ευτυχώς δεν υπερέχει μόνο σε αυτόν τον τομέα.

 

Το σημαντικότερο του πλεονέκτημα είναι η απλότητα και η ευκολία στη χρήση. Μπορεί να το χειριστεί/χρησιμοποιήσει ο καθένας: είτε επαγγελματίας ή επιστήμονας που έχει υψηλές απαιτήσεις, είτε φοιτητής, συνταξιούχος ή ακόμα και νοικοκυρά. Επιπλέον δεν περιλαμβάνει προεγκατεστημένες μόνο βασικές εφαρμογές αλλά και πάρα πολλά προγράμματα που καλύπτουν περισσότερο ή λιγότερο εξειδικευμένες ανάγκες.