Μια σημαντική αλλαγή ως προς τον τρόπο λειτουργίας του ανακοίνωσε το Snapchat, εφαρμόζοντάς τη παράλληλα με το τελευταίο update του app του.

 
snapchatΟι χρήστες του Snapchat είχαν συνδέσει τη δημοφιλή εφαρμογή με το διαρκές πάτημα της οθόνης: για να δει κανείς ένα μήνυμα που του είχε στείλει κάποιο άλλο μέλος της πλατφόρμας, καλείτο μέχρι και σήμερα να πατά παρατεταμένα την οθόνη προκειμένου αυτό να εξακολουθήσει να εμφανίζεται σε εκείνη. Το τελευταίο update όμως που κυκλοφόρησε χθες για την εφαρμογή σε iOS και Android έρχεται να αλλάξει κάπως τα πράγματα.

 
Συγκεκριμένα, για να δείτε πλέον ένα μήνυμα που σας έχει στείλει κάποια επαφή σας στο Snapchat, αρκεί ένα άγγιγμα επάνω του: επιλέγοντας απλώς το snap ή το story που λάβατε, εκείνο αρχίζει και παίζει! Σε περίπτωση που θέλετε να διακόψετε την αναπαραγωγή του δε, αρκεί να σύρετε το δάχτυλό σας προς τα κάτω οπουδήποτε στην οθόνη καθώς αυτό παίζει. Πρόκειται εξ άλλου για μία μέθοδο «κλεισίματος» αρκετά δημοφιλή στα διάφορα social apps (σκεφτείτε τις φωτογραφίες στο Twitter, το Facebook και το Instagram). Με τις αλλαγές στη μέθοδο ελέγχου, η αλήθεια είναι πως η χρήση του Snapchat γίνεται ευκολότερη μεν, αλλά λιγότερο ξεχωριστή δε.

 
Στις αλλαγές που φέρνει πάντως μαζί της η προαναφερθείσα νέα έκδοση του Snapchat, προσθέστε την προσθήκη επαφών που βρίσκονται απλά κοντά σας (βάσει γεωγραφικών κριτηρίων), την ώρα που μπορείτε να κάνετε ακριβώς το ίδιο χρησιμοποιώντας εικόνες από QR codes (τα λεγόμενα Snapcodes). Για την πρώτη λειτουργία πάτε στο Add Friends και από εκεί στο Add Nearby ενώ για τη δεύτερη επιλέγετε Add by Snapcode.