Επιτυχημένη ήταν η 1η Έκθεση Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων που πραγματοποιήθηκε στο πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα. Φιλοξενήθηκαν δεκάδες ηλεκτρικά οχήματα.

DSC02680Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015, η 1η Έκθεση Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων στο πάρκο Καραμανλή στη Ραφήνα. Η διοργάνωση έγινε από τον Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας ΑΕ (rafinaport.gr), το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων (ΕΛΙΝΗΟ, heliev.gr) και την εταιρεία AVMAp GIS AE (avmap.gr), με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή κ. Ανδρέα Βασιλόπουλο.

 

Η έκθεση χαρακτηρίστηκε ως μία από τις πλέον επιτυχημένες στο είδος της, αφού φιλοξένησε δεκάδες ηλεκτρικά οχήματα κάθε μορφής και κατηγορίας και περισσότερους από 1.200 επισκέπτες, κυρίως από Δήμους της Ανατολικής Αττικής.

 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη των προοπτικών της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα, η δικτύωση και η ανταλλαγή απόψεων των ενδιαφερόμενων φορέων του ιδιωτικού (εκπρόσωποι εταιρειών ηλεκτροκίνητων οχημάτων και σημείων φόρτισης) και δημοσίου τομέα (φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, σύλλογοι ηλεκτροκίνησης και περιβαλλοντικοί φορείς), αλλά και η ενημέρωση του κόσμου για την νέα αυτή τεχνολογία.

 

Το παρόν στην έκθεση έδωσαν εκπρόσωποι δημοτικών και δημόσιων φορέων, όπως ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Πάντζας, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου κ. Β. Πιστικίδης, οι Αντιδήμαρχοι Οικονομικών και Τεχνικών Υπηρεσιών κ.κ. Ε. Μπουρνού και Π. Καλφαντής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δ. Μισοκοίλης, ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Γ. Πιστικός, ο Διοικητής του τμήματος Ασφαλείας κ. Δ. Δελτσίδης, καθώς επίσης και εκπρόσωποι φορέων οι οποίοι συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ele.C.Tra., όπως των Δήμων Φλωρεντίας και Σκοπίων και των εταιρειών EXACTO και TBridge.

 

DSC02580Το πρόγραμμα Ele.C.Tra, στα πλαίσια του οποίου έγινε η διοργάνωση της έκθεσης, έχει ως στόχο την προώθηση της ηλεκτροκίνησης σε αστικές περιοχές, εμπλέκοντας δημόσιους φορείς, πολίτες και τουρίστες στην καθημερινή χρήση των «πράσινων» μέσων μεταφοράς και μεταφέροντας τεχνογνωσία και βέλτιστες πρακτικές μεταξύ των Ευρωπαϊκών χωρών.

 

Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν test drive και να ενημερωθούν για τα ηλεκτροκίνητα οχήματα της BMW, της eleGreco και της EKKA CARS καθώς επίσης και τις ηλεκτροκίνητες μηχανές της ΚΤΜ, αλλά να δοκιμάσουν και τα ηλεκτροκίνητα ποδήλατα των εταιρειών ELECTRICREV BY HELMA, bike me up και EASYRIDE.

 

Παράλληλα, υπήρχε ενημέρωση από το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και επίδειξη του προσομοιωτή Eco-Driving στοχεύοντας στην οικολογική, οικονομική και ασφαλή οδήγηση, αλλά και επίδειξη εξοπλισμού φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων από τις εταιρείες FORTISIS και MOVIVA.