Το PayPal… επιστρέφει στις ρίζες του και ετοιμάζεται να αυτονομηθεί απ’ το eBay. Πώς μας επηρεάζει όμως εμάς αυτό στις συναλλαγές μας και τι αλλάζει;

 
eBay; PayPalΤο PayPal ξεκίνησε ως ξεχωριστή υπηρεσία το 1998, πριν απορροφηθεί από το eBay το 2002. Δώδεκα χρόνια μετά και με το PayPal να έχει γιγαντωθεί (το 2014 πραγματοποιήθηκαν μέσω αυτού συναλλαγές ύψους $228 δισ. σε 26 νομίσματα και περισσότερες από 190 χώρες, εξασφαλίζοντάς του έσοδα $7,9 δισ., ήτοι το 44% επί του συνόλου του eBay), ήρθε η ώρα να αυτονομηθεί. Η κίνηση αυτή μάλιστα εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του eBay, με τον διαχωρισμό των μετοχών να αναμένεται να λάβει χώρα στις 17 Ιουλίου.

 
Πώς όμως αυτό θα μας επηρεάσει στις συναλλαγές μας, είτε εντός, είτε εκτός eBay; Εκτός κι αν κάποιος εκπροσωπεί ΜΚΟ, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει! Ίσα-ίσα που το eBay ξεκαθάρισε πως τα πάντα θα συνεχίσουν να λειτουργούν όπως και τώρα, ενώ οι αλλαγές στους όρους χρήσης του είναι καθαρά τυπικές (ξεκινούν να ισχύουν από την 1η Ιουλίου). Το PayPal θα εξακολουθήσει να είναι η προτιμητέα μέθοδος πληρωμών στο eBay ενώ θα καταβληθεί προσπάθεια για περαιτέρω συνέργειες στο μέλλον.

 
Παρ’ όλα αυτά, για να έχετε και το κεφάλι σας ήσυχο αλλά και να είστε όσο περισσότερο ενημερωμένοι γίνεται, βάλτε αυτή τη σελίδα στα αγαπημένα/bookmarks σας. Περιλαμβάνει όλες τις τελευταίες πληροφορίες πάνω στο θέμα μαζί με ένα ενδελεχές FAQ που θα σας λύσει τυχόν απορίες.