O διεθνής οίκος Fitch Ratings, εμφανίζεται ανήσυχος για τη ρευστότητα της Wind Hellas, θέτοντας σε αρνητική προοπτική την πιστοληπτική της ικανότητά.

windΗ Fitch Ratings υπογράμμισε τα προβλήματα ρευστότητας της Wind Hellas και έθεσε σε αρνητική προοπτική (Rating Watch Negative, RWN) τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητά της. Η Fitch Ratings εκτιμά για την Wind Hellas αυξημένες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης το α΄ 6μηνο, κυρίως για καταβολή τόκων και κεφαλαιουχικές επενδύσεις.

Η μείωση των τελών τερματισμού από 1/1/2009 και η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος αναμένεται να πιέσουν τα λειτουργικά κέρδη της επιχείρησης, η οποία δεν θα καταφέρει να στηρίξει επαρκώς τη ζημιογόνο Tellas. Οι θετικές χρηματοοικονομικές ροές της 31/12/2008 ύψους 37 εκατ. και η αναξιοποίητη χρηματοδότηση της επιχείρησης με 50 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με την Fitch, δεν επιτρέπουν χαλάρωση. Ο διεθνής οίκος σημειώνει ότι θα οριστικοποιήσει τις αποφάσεις του για πιστοληπτική ικανότητα της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας τον Αύγουστο. Σε περίπτωση που τα προβλήματα ρευστότητας συνεχιστούν και δεν υπάρξει κάποιου είδους στήριξη από την ιδιοκτησία (Weather Investments), τότε η Fitch Ratings θα μειώσει κατά τουλάχιστον μία κλίμακα την πιστοληπτική ικανότητά της Wind.