Το Photo Stream το ξέρετε εσείς οι κάτοχοι iOS συσκευών; Δείτε αν όντως το χρειάζεστε και πώς απενεργοποιώντας το θα εξοικονομήσετε πολύτιμα MB/GB!

Πράγματι, πρόκειται για ενδιαφέρον στοιχείο, αν φερ’ ειπείν διαθέτετε iPhone, iPad και iMac, κατά προτίμηση με δίσκους μεγάλων χωρητικοτήτων. Αν όμως είστε περήφανοι κάτοχοι μόνο μίας iΣυσκευής, τότε ποιος ο λόγος να χρησιμοποιείτε το Photo Stream, αλήθεια; Ουδείς αγαπητοί μας: η κατά τα άλλα χρησιμότατη υπηρεσία της Apple, στην περίπτωση αυτή απλά σας «τρώει» πολύτιμο χώρο απ’ τη συσκευή σας. Προσέξτε: στο Photo Stream δεν αποθηκεύονται links/συντομεύσεις προς τις φωτογραφίες, αλλά αντίγραφά τους που «ζυγίζουν» αρκετά MB το καθένα! Μιλάμε δηλαδή για τον υπέρτατο παραλογισμό.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν πως αν είστε λάτρεις της φωτογραφίας και η συσκευή σας δεν έχει και τον μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο, τότε την έχετε άσχημα. Το “My Photo Stream” δεν σας χρειάζεται και πρέπει να φύγει! Πώς; Με δυο πολύ απλές κινήσεις.
Αρχικά θα πρέπει να πάτε στα Settings και από εκεί στο Photos & Camera.
Απενεργοποιήστε το My Photo Stream, επιβεβαιώστε την επιλογή σας και δείτε τη συσκευή σας να απαλλάσσεται από όλα εκείνα τα αχρείαστα αντίγραφα φωτογραφιών που ήδη έχετε!
Αν πάτε πάλι στα άλμπουμ σας, το Photo Stream ως διά μαγείας θα έχει εξαφανιστεί, απελευθερώνοντας ένα σεβαστό αριθμό MB/GB από τη συσκευή σας. Απλά, για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο, φροντίστε να κρατάτε από εδώ και στο εξής backup χρησιμοποιώντας μια τρίτη υπηρεσία όπως το iPhoto, το Dropbox ή ακόμα και με τον πατροπαράδοτο, χειροκίνητο τρόπο της αντιγραφής στον υπολογιστή σας. Σε κάθε περίπτωση, μην το αμελήσετε.


