Το παιχνίδι Splatoon της Nintendo, το οποίο κυκλοφόρησε στις 29 Μαϊου αποκλειστικά στο Wii U κατάφερε να ξεπεράσει τις 1 εκατομμύριο πωλήσεις μέχρι στιγμής.

b7GQZ-bTDrDu5RalLybYq6x2nWqS_VUuΆλλο ένα επίτευγμα της Nintendo με ένα παιχνίδι που δεν έχει συμπληρώσει ακόμα ούτε ένα μήνα κυκλοφορίας. Tο Splatoon, το οποίο κυκλοφόρησε στις 29 Μαίου αποκλειστικά στο Wii U κατάφερε ήδη να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο σε πωλήσεις.

 

Στις πωλήσεις αυτές περιλαμβάνονται περισσότερα από 230.000 φυσικά και ψηφιακά αντίτυπα τα οποία έχουν πωληθεί στην Ευρώπη, περισσότερα από 368.000 στην Ιαπωνία, παραπάνω από 476,000 τα οποία έχουν πωληθεί στην Αμερική, καθώς και 20.000 αντίτυπα τα οποία έχουν πωληθεί στην Αυστραλία.

 

“Από την ημερομηνία κυκλοφορίας του Splatoon στις 29 Μαίου έχουμε την χαρά να βλέπουμε ολοένα και περισσότερους παίκτες να αγωνίζονται σε online matches”, δήλωσε ο πρόεδρος της Nintendo of Europe Satoru Shibata. “Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για την επιτυχία αυτού του αποκλειστικού παιχνιδιού για το Wii U και στοχεύουμε στην κυκλοφορία ακόμα περισσότερων αποκλειστικών παιχνιδιών τόσο στο Nintendo 3DS όσο και στο Wii U εντός του έτους’.’

 

Το multiplayer mode του Splatoon επιτρέπει σε ομάδες τεσσάρων ατόμων να ανταγωνιστούν μεταξύ τους, προσπαθώντας η κάθεμία να χρωματίσει με το μελάνι της το μεγαλύτερο μέρος του stage και έτσι να ”κατακτήσει” το stage. Οι παίκτες μπορούν ανά πάσα στιγμή να μεταμορφωθούν σε καλαμάρια και να κολυμπάνε σε λίμνες μελανιού που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει ή ακόμα και να σκαρφαλώσουν σε τοίχους ώστε να φτάσουν σε δύσβατες περιοχές.