Στην Κίνα κυκλοφόρησαν τα πρώτα Wi-Fi ρούτερ με ειδικές ρυθμίσεις ώστε να μην επηρεάζουν έγκυες γυναίκες. Κάνουν όντως δουλειά όμως ή…;

 
wifi-pregnantΗ κινεζική εταιρεία παραγωγής περιφερειακών και δικτυακών προϊόντων Qihoo, παρουσίασε το Qihoo 360, ένα Wi-Fi ρούτερ που, όπως ισχυρίζεται, διαθέτει ειδικό σετ ρυθμίσεων ώστε να μην επηρεάζονται οι έγκυοι! Συγκεκριμένα, αυτό το τελευταίο από τα συνολικά τρία σετ ρυθμίσεων, μειώνει τις εκπομπές της συσκευής κατά 70%, καθιστώντας την ικανή να λειτουργήσει αλλά με ένα πολύ πιο φιλικό προφίλ προς τον χρήστη.

 
Την ίδια στιγμή η Xiaomi, ανταγωνίστρια εταιρεία της Qihoo, κατηγόρησε ανοιχτά την τελευταία πως οι ισχυρισμοί της δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα τρικ που γίνεται για λόγους μάρκετινγκ, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσει να αποδείξει πως οι ισχυρισμοί της ευσταθούν.

 
Το κακό βέβαια είναι μάλλον μικρό αφού επί του παρόντος η επιστημονική κοινότητα δεν αποδέχεται το ότι η ασύρματη ακτινοβολία είναι σε θέση να επηρεάσει βρέφη, μικρά παιδιά και εγκύους. Παρά τις πιέσεις που δέχεται από αρκετές οργανώσεις ανά τον κόσμο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) παρουσιάζεται αμετακίνητος: «Οι αποδείξεις δείχνουν ότι η έκθεση σε πεδία τυπικών επιπέδων εκπομπών δεν αυξάνει τις πιθανότητες για αποβολές, παραμορφώσεις κατά την κύηση, πρόωρες γεννήσεις και παθήσεις που εμφανίζονται εκ γενετής».

 
Οπότε ακόμα κι αν τέτοια προϊόντα έρθουν ποτέ στην Ευρώπη και τη χώρα μας, εσείς μη… μασήσετε: δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για να προτιμήσετε έναντι άλλων που ξέρετε και εμπιστεύεστε. Κι αν ποτέ αλλάξουν οι οδηγίες του ΠΟΥ, ο θόρυβος που θα προκληθεί θα ‘ναι τόσο μεγάλος που σίγουρα θα φτάσει στα αφτιά σας.