Πληθώρα νέων μοντέλων καθώς και η πρώτη στον κόσμο ασύρματη οθόνη συγκαταλέγονται στα πιο εντυπωσιακά εκθέματα της Asus στη CeBIT 2009.

asus_ezlinkΗ Asus παρουσίασε μια σειρά από πρωτοποριακές οθόνες χαμηλής κατανάλωσης, τεχνολογίας LCD, οι οποίες έχουν τα εφόδια όχι μόνο να διευκολύνουν τον χρήστη, αλλά και να προστατεύουν το περιβάλλον. Οι συγκεκριμένες οθόνες LCD συνιστούν ένα τεράστιο βήμα προόδου όσον αφορά την παραγωγή μόνιτορ και συνδυάζουν τη μοντέρνα σχεδίαση με πρακτικές, καινοτόμες λύσεις, έτσι ώστε να αποκλείεται οποιοσδήποτε συμβιβασμός στην απόδοσή τους.


Εργαστείτε πιο γρήγορα και πιο έξυπνα χάρη στην ασύρματη τεχνολογία της σειράς EzLink

Η ασύρματη οθόνη LCD της ASUS αποτελεί υπόδειγμα εργονομικού σχεδιασμού και προσφέρει στους επαγγελματίες μια μινιμαλιστική προσέγγιση όσον αφορά τη διασύνδεση με τον επιτραπέζιο ή τον φορητό υπολογιστή.  Η τεχνολογία νέας γενιάς EzLink δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να συνδέουν την οθόνη, είτε μέσω του Wireless Host Controller Interface (WHCI) και να απολαμβάνουν επιδόσεις ίδιες με αυτές ενός συμβατικού display, είτε μέσω του USB Host Wire Adapter (HWA) κι ενός μόνο καλωδίου USB, το οποίο μπορεί χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα να συνδέσει έως και 6 διαφορετικά μόνιτορ.


VH192C και VH196 – «Πράσινες» οθόνες χαμηλής κατανάλωσης

Συνεπής με τους στόχους της πρωτοβουλίας Green ASUS, η οποία δεσμεύει την εταιρεία για την προστασία του περιβάλλοντος στη φάση της σχεδίασης, της προμήθειας και της παραγωγής, η ASUS προχώρησε στην ανάπτυξη μόνιτορ LCD με χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, με τις κωδικές ονομασίες VH192C και VH196.  Οι οθόνες αυτές είχαν την προστασία του περιβάλλοντος σαν βασικό γνώμονα στη σχεδίαση τους. Έτσι, στη φάση της κατασκευής γίνεται περιορισμένη χρήση υδραργύρου, ενώ για τον φωτισμό του πάνελ χρησιμοποιούνται μόλις δύο λαμπτήρες έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μείωση στην κατανάλωση ενέργειας μεγαλύτερη από 20 %.  Μία μεμβράνη προηγμένης τεχνολογίας εξασφαλίζει εξαιρετικές επιδόσεις στην απεικόνιση οπτικού υλικού χωρίς να θυσιάζεται η φωτεινότητα του πάνελ, ενώ η τεχνολογία Aspect Control μπορεί να δώσει κάδρο 4:3, ή full screen playback για μεγάλη ευκρίνεια και ζωντανές φωτογραφίες απαλλαγμένες από τεχνουργήματα. Το μοντέλο ASUS VH192C διαθέτει, επίσης, το πάνελ τεχνολογίας Color Shine το οποίο βελτιώνει ακόμη περισσότερο την ποιότητα των εικόνων, αυξάνοντας την πυκνότητα και τον κορεσμό των χρωμάτων, κι εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ευκρίνεια στα άκρα τους.