Στην Ελλάδα έρχεται ο εφευρέτης του USB Stick, ο Dov Moran, με σκοπό να δώσει διάλεξη στο Ίδρυμα Μποδοσάκη για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα.

Flash-drive-inventor-moran-dovΣτις 16 Ιουνίου θα έρθει ο διάσημος Ισραηλινός εφευρέτης του USB Stick, ο Dov Moran, για να δώσει διάλεξη στο Ίδρυμα Μποδοσάκη με θέμα: «Επιχειρηματικότητα – Προωθώντας ιδέες για να κάνετε τα προϊόντα σας να κατακτήσουν τον κόσμο».

 

Πρόκειται για ένα event που διοργανώνεται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και την Eurobank.

 

Παράλληλα, ο κ. Moran θα οδηγηθεί σε μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κορυφαίων εταιρειών, accelerators και ΜΚΟ που προωθούν τη νεοφυή επιχειρηματικότητα, όπως τον κ. Θεόδωρο Φέσσα, Πρόεδρο του ΣΕΒ και της Info Quest, τον κ. Σωκράτη Πλούσσα, Πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων (EENE), κ.α.

 

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πρόγραμμα της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα για την προώθηση της συνεργασία των δυο χωρών στον κλάδο της καινοτομίας και των start-ups.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ισραληινός Moran ίδρυσε το 1989 την M-Systems, όταν ανακάλυψε το USB Flash Drive και το Flash Disk. Υπό την ηγεσία του, η εταιρεία είχε έσοδα 1 δισ. δολ. μέσα σε 18 χρόνια. Στο τέλος του 2006, εξαγοράστηκε από τη SanDisk Corp., για 1,6 δισ. δολ.