Ε, μα! Δεν είναι κατάσταση αυτή! Να θέλει κάποιος να βγάλει μια selfie σαν άνθρωπος και να μη μπορεί γιατί η εμπρόσθια κάμερα της συσκευής του είναι προπολεμική!

 
w_supermodel-selfie-instagram_0Άλλο πάλι κι αυτό… Ενώ οι εταιρείες μας «βομβαρδίζουν» με πληροφορίες για τις κύριες κάμερες των συσκευών τους, όταν η κουβέντα έρχεται στις εμπρόσθιες, ξέρετε μωρέ, αυτές στην πρόσοψη, οι περισσότερες κάνουν τις… πάπιες! Με ελάχιστες εξαιρέσεις –συσκευών- όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις περιλαμβάνουν μια τυπική κάμερα 1-1.5 MP στην εμπρόσθια όψη τους, ικανή μεν για βίντεο 720p αλλά με μια ποιότητα λήψης που θα έκανε smartphone των 00’s να φουσκώνει από υπερηφάνεια.

 
Αυτά φαίνεται πως σκέφτονται και στην Apple και ετοιμάζονται να αναλάβουν δράση απ’ το επόμενο iPhone. Με τις selfies να έχουν εξελιχθεί σε σημαντικό στοιχείο της ποπ κουλτούρας του 21ου αιώνα (αρέσει-δεν αρέσει…), το iPhone μπορεί να έχει μια εξαιρετική κύρια κάμερα, ωστόσο δεν συμβαίνει το ίδιο και με τη δευτερεύουσα. Κρίνοντας από τον πηγαίο κώδικα του iOS 9, οι επόμενες εκδόσεις του smartphone της εταιρείας θα φέρουν φλας και στην τελευταία η οποία μάλιστα θα ‘ναι σε θέση να τραβήξει βίντεο στα 1080p αλλά και “super slow motion” στα 720p με 240 καρέ το δευτερόλεπτο! Παράλληλα θα ενεργοποιηθεί η λειτουργία πανοράματος.

 
Έστω και με χαρακτηριστική καθυστέρηση λοιπόν, η Apple δείχνει να αντιλαμβάνεται τη ζήτηση που υπάρχει για την εμπρόσθια κάμερα στα smartphones. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν αργά ή γρήγορα όμως και οι υπόλοιποι κατασκευαστές. Αυτή που ως τώρα αποκαλούσαμε δευτερεύουσα κάμερα, μοιάζει σιγά-σιγά να αποκτά αξία ίση –για να μην πούμε και μεγαλύτερη- από την κύρια, στο πλαίσιο ενός trend που δεν λέει να ατονήσει –κάθε άλλο μάλιστα. Το κοινό τη ζητάει σαν τρελό και εμείς απλά μένει να δούμε ποιος θα ‘ναι εκείνος που πρώτος θα πάρει το ρίσκο να εφοδιάσει ένα smartphone με δύο ίδιες, κορυφαίου επιπέδου κάμερες…