Έρευνα της GfK για το 2008, τοποθετεί τη νοτιοκορεάτικη εταιρεία στην κορυφή των πωλήσεων μαύρων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

tv_7series1Μετά την ηγετική της θέση στην αγορά των LCD τηλεοράσεων, η Samsung κατακτά την πρώτη θέση σε μερίδιο αγοράς συνολικά στην κατηγορία των μαύρων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε για το 2008 η GfK.

Συγκεκριμένα, το μερίδιο αγοράς στην κατηγορία των μαύρων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών της Samsung στην Ελλάδα ανήλθε συνολικά στο 26% από 24% το 2007, ξεπερνώντας τους δύο αμέσως επόμενους ανταγωνιστές της κατά 3% και 8% αντίστοιχα. Αξίζει να αναφερθεί πως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η εταιρεία πέτυχε παράλληλα μέσα σε ένα χρόνο να αυξήσει το ποσοστό των τεμαχίων της από 12% σε 15%.


Σε δήλωση του ο κ.Γιάννης Πρεκεζές, επικεφαλής των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών της Samsung για την Ελλάδα και την Κύπρο ανέφερε: «Στην ιδιαίτερα δυσχερή οικονομικά περίοδο που διανύουμε, τα αποτελέσματα της Gfk δικαιώνουν τις πολύχρονες προσπάθειές μας και μας κάνουν να αισθανόμαστε αισιόδοξοι για τη νέα χρονιά».