Η Forthnet βρέθηκε στο 5ο ετήσιο συνέδριο e-Government Forum, με τον Business Customers Executive Director της Forthnet, Γιάννη Καβακλή να παίρνει το λόγο.

giannisΗ Forthnet, συμμετείχε στο 5ο e-Government Forum 2015 που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015 στο Αμφιθέατρο του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου με θέμα: «Ο Εκσυγχρονισμός του Δημόσιου Τομέα εν μέσω Οικονομικής Κρίσης».

 

Την εταιρεία εκπροσώπησαν ο Γιάννης Καβακλής, Business Customers Executive Director στην πρώτη συνεδρίαση με θέμα: «Στρατηγική και Τακτική Μεταρρυθμίσεων στον Δημόσιο Τομέα» και o Φώτης Καλαμαντής, Διευθυντής Δημόσιου Τομέα στη δεύτερη συνεδρίαση «Σχεδιασμός, Υλοποίηση, Ανάπτυξη Εφαρμογών και Υποδομών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».

 

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Καθηγητή κ. Γιώργου Κατρούγκαλου, στο πλαίσιο της πρώτης συνεδρίασης, ο Business Customers Executive Director της Forthnet, Γιάννης Καβακλής τόνισε ότι: «Η ανάπτυξη σύγχρονων τηλεπικοινωνιακών υποδομών είναι καθοριστικής σημασίας για την εθνική οικονομία. Η Ελλάδα εξακολουθεί να υστερεί σε σχέση με τον μέσο όρο της Ε.Ε. όσον αφορά την ευρυζωνική διείσδυση, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κυρίως λόγω της έλλειψης ανάπτυξης ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e-services).

 

Οι προσπάθειες θα πρέπει να επικεντρωθούν στην ολοκλήρωση έργων εθνικής σημασίας με σκοπό την χρήση αποκλειστικά του διαδικτύου για την εξυπηρέτηση του πολίτη από το κράτος, τη δημιουργία ξεκάθαρης στρατηγικής Fiber to the Home για τα δίκτυα νέας γενιάς, καθώς και την άμεση ολοκλήρωση του έργου ΣΥΖΕΥΞΙΣ ΙΙ που θα αναβαθμίσει τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες του δημοσίου, ενώ ταυτόχρονα θα εξοικονομήσει πόρους 150.000.000 ευρώ το χρόνο για χρήση σε άλλα αναπτυξιακά έργα.

 

Επιπρόσθετα, σε ότι αφορά στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, ο κος. Καβακλής υπογράμμισε ότι : Η αύξηση της διείσδυσης της Ευρυζωνικότητας κατά 10% αυξάνει το ΑΕΠ κατά 1%. Θα πρέπει να διατεθεί εκ μέρους του κράτους όλο το φάσμα των δυνητικών e-υπηρεσιών του στους πολίτες με ανάδειξη της μεγάλης αλλαγής που επέρχεται σαν αποτέλεσμα.

 

Το internet που για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού παραπέμπει συνειρμικά αποκλειστικά στην ψυχαγωγία πρέπει να μετατραπεί στην συνείδηση του πολίτη στο μέσο που του εξοικονομεί χρόνο και χρήματα για τη διαχείριση των υποθέσεών του με το δημόσιο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ευκαιρία εξυγίανσης από τις χρόνιες παθογένειες της διοικητικής μηχανής. Η χρήση του διαδικτύου πρέπει να αποτελέσει ένα γενικευμένο εργαλείο που επιβάλλεται επιτέλους από το κράτος σε κάθε συναλλαγή με τους πολίτες.»