Η Apple ετοιμάζεται να λανσάρει τη δική της υπηρεσία streaming μουσικής θεσπίζοντας –κι αυτή- μηνιαία συνδρομή. Αλήθεια, εσείς μέχρι πόσα θα δίνατε;

apple-beatsΕίναι γνωστό τοις πάσι πως η Apple ενδιαφέρεται να μπει στην αγορά του streaming μουσικής. Μπορεί να διαθέτει πιθανότατα το γνωστότερο «δισκοπωλείο» του κόσμου, το iTunes, ωστόσο πολύς κόσμος επενδύει στο streaming και η Apple τον κόσμο αυτόν, τον θέλει διακαώς.

 

Με το Spotify ουσιαστικά να παίζει μόνο του στην εν λόγω αγορά, η Apple ετοιμάζεται για ρελάνς: χρεώνοντας περί τα $10 τον μήνα, θα προσφέρει απεριόριστο streaming μουσικής, όπως ακριβώς και ο μεγάλος της αντίπαλος αλλά με μία ειδοποιό διαφορά: δεν θα υποστηρίζει δωρεάν πρόγραμμα. Εν αντιθέσει με το Spotify λοιπόν, η υπηρεσία της Apple (ακούγεται πως θα είναι το Beats Music) θα χρεώνει για τις υπηρεσίες της, με τους χρήστες να καταφεύγουν αποκλειστικά στο iTunes Radio (το οποίο, ειρήσθω εν παρόδω θα εμπλουτιστεί με νέους σταθμούς και έξτρα περιεχόμενο) σε περίπτωση που επιθυμούν κάτι άνευ κόστους.

 

Εφ’ όσον οι φήμες έχουν υπόσταση, η Apple τότε έρχεται να κοντράρει στα ίσα Spotify και Rdio με τη διαφορά όμως πως οι δυνατότητές της είναι σαφώς μεγαλύτερες –ήδη ασκεί πιέσεις στη μουσική βιομηχανία με απώτερο σκοπό να πλήξει τους ανταγωνιστές της. Φυσικά σε περίπτωση που υλοποιήσει τα σχέδιά της, οι μεγάλοι της αντίπαλοι, Google και Microsoft δεν πρόκειται να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια, οπότε η λογική λέει πως οι αντιδράσεις θα είναι αλυσιδωτές.

 

Όσο για το πότε θα αρχίσουν να τρέχουν οι εξελίξεις; Η Apple έχει προγραμματίσει για τις 8 Ιουνίου το ετήσιο Worldwide Developer Conference της (WWDC), εκεί όπου παραδοσιακά ανακοινώνει τις αλλαγές που θα έχει η επόμενη έκδοση του iOS και δίνει στους developers τα εργαλεία για να… αρχίσουν τη δουλειά εν όψει του λανσαρίσματος του λειτουργικού που γίνεται τον Σεπτέμβριο, παρέα με το εκάστοτε νέο iPhone. Βάσει… προϊστορίας λοιπόν πάμε για φθινόπωρο, εκτός κι αν η Apple παρουσιαστεί βιαστική και μας εκπλήξει νωρίτερα.