Στην τελική ευθεία μπαίνει η πώληση της Rainbow στην Info-quest, με την έκτακτη γενική συνέλευση της πρώτης να ορίζεται στις 19/3.

rainbowΚύριο θέμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης της Rainbow (επίσημου διανομέα της Apple) θα είναι η έγκριση της πρότασης εξαγοράς μετοχών του βασικού μετόχου της εταιρείας καθώς και λοιπών μετοχών της εταιρείας.

Αυτό σημαίνει ότι μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να προχωρήσει το σχέδιο θα δοθεί πριν το τέλος Μαρτίου όπου θα ολοκληρωθεί ο νομικός και οικονομικός έλεγχος εκ μέρους της Info-quest. Παράλληλα, στην ημερήσια διάταξη της έκτακτης γενικής συνέλευσης περιλαμβάνονται δύο ακόμη θέματα.

Το πρώτο είναι η εκλογή νέου Δ.Σ. της Rainbow, Είναι σχεδόν βέβαιο ότι στα νέα μέλη θα περιλαμβάνονται και στελέχη της Info-quest με προφανή στόχο να επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες, ιδίως μόλις δοθεί το «πράσινο φως» από την Apple, κάτι που αποτελεί βασική προϋπόθεση για να κλείσει η συμφωνία.

Η Info-quest προσφέρει 1,46 ευρώ ανά μετοχή με αποτέλεσμα το τίμημα για το 80% που ελέγχει ο βασικός μέτοχος που είναι ο Γ. Βάμιαλης, να διαμορφώνεται στα 8,71 εκατ. ευρώ. Το τελευταίο θέμα της συνέλευσης είναι η παροχή αδείας πώλησης στοιχείων ενεργητικού στον βασικό μέτοχο.