Στην μεγαλύτερη έκθεση πληροφορικής του κόσμου συμμετέχει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ) και οι εταιρείες του.

sepveΟ Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή στο μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών την CeBIT 09, στο Ανόβερο της Γερμανίας.

Η παραπάνω επιχειρηματική αποστολή εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας ανάπτυξης εξωστρέφειας των μελών με τη στήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ). Μέσω της δράσης αυτής επιχειρείται η στήριξη της ανταγωνιστικότητας – καινοτομίας των επιχειρήσεων μελών του, αλλά και η διεθνής προβολή της Ελλάδος & ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης ως περιοχής ενός δυναμικά αναπτυσσόμενου cluster Νέων Τεχνολογιών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η επιχειρηματική αποστολή του ΣΕΠΒΕ θα είναι τριήμερη και θα πραγματοποιηθεί από τις 5-8/3/2009. Στην αποστολή θα συμμετέχουν 30 εταιρείες μέλη του ΣΕΠΒΕ που ανήκουν στο σύνολο των δραστηριοτήτων του χώρου των ΤΠΕ δηλαδή εταιρείες με δραστηριότητες Hardware, Software, System Integration, τηλεπικοινωνιακών λύσεων, υπηρεσιών υποστήριξης επιχειρηματικών λύσεων καθώς επίσης και εξειδικευμένες εταιρείες κάθετων λύσεων του χώρου.

Επίσης ο ΣΕΠΒΕ και τα μέλη της επιχειρηματικής αποστολής θα λάβουν μέρος στο διεθνές Forum b2b που πραγματοποιείται παράλληλα με τη διεθνή έκθεση πληροφορικής CeBIT και θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από προκαθορισμένες συναντήσεις να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους και να βρουν κατάλληλους συνεργάτες για διεθνή συνεργασία.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη επιχειρηματική αποστολή είναι:

ADVANCED TELEMATICS, BUSINESS NETWORK COMPUTER OE, CARDISOFT AE, CITY COLLEGE, COPYGRAFF AE, CREATE AND HOST, DATA CONSULTING SERVICES OE, DVS DESIGN, DXM, e-LEOFOROS, HATEC AE, HISOFT AE, IMC ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, INFONORTH COMPUTERS SYSTEMS AE, INFOTRIP AE, INTEC SYSTEMS, INTERWORKS, ISOSOFT AE, MIK3, QANDA WEB INTELLIGENT APPLICATIONS, TREDIT, UNIQUE COM OE, WELLPROJEX ΕΠΕ, ΑΦΟΙ ΖΑΦΕΙΡΙΑΔΗ ΟΕ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΠΕ, ΗΛΠΡΑ, ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ

Πέρσι ο ΣΕΠΒΕ συμμετείχε στη διεθνή έκθεση CEBIT με 10 εταιρείες γεγονός που δείχνει την αυξητική τάση συμμετοχής των μελών σε τέτοιες οργανωμένες προσπάθειες ενώ τα προκαθορισμένα ραντεβού στα στρογγυλά τραπέζια, η συμμετοχή σε workshops και forums καθώς και το πλήθος των συζητήσεων στους χώρους της έκθεσης, έδωσαν τη δυνατότητα στον ΣΕΠΒΕ και στις εταιρείες πληροφορικής (μέλη του ΣΕΠΒΕ) για τη δημιουργία επαφών και σχέσεων με παρευρισκόμενες εταιρείες από το εξωτερικό.

Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής οι επιχειρηματίες πραγματοποίησαν πάνω από εκατόν είκοσι (120) επιχειρηματικές συναντήσεις με συναδέλφους τους από τις ακόλουθες χώρες: Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Ιρλανδία, Τσεχία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Σλοβένια κ.α.

Η τεχνογνωσία που αποκτήθηκε από τις επαφές αυτές βοήθησε στην καλύτερη κατανόηση σε θέματα ΤΠΕ που απασχολούν τις σύγχρονες ελληνικές εταιρείες πληροφορικής καθώς μετέφερε μια συνολική ιδέα και εικόνα για τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες του εξωτερικού έχοντας μεγαλύτερη πείρα προσεγγίζουν την πληροφορική και εφαρμόζουν σύγχρονα συστήματα πληροφορικής.