Το Street Fighter, ένα παιχνίδι – σταθμός στην ιστορία των videogames, επιστρέφει με την τέταρτη και ίσως καλύτερη συνέχειά του.

street_fighterΔεν υπάρχουν πολλά που μπορεί να πει κάποιος για το Street Fighter που να μην είναι ήδη γνωστά. Ο τίτλος και πιο συγκεκριμένα η δεύτερη συνέχειά του (με τον τίτλο φυσικά Street Fighter II) έχει μείνει στην ιστορία, ενώ αργότερα κυκλοφόρησαν και άλλες εκδόσεις με κωδικούς όπως zero, alpha, κ.λπ, οι οποίες μαζί με το Street Fighter III, αν και ήταν αρκετά καλά παιχνίδια, δεν γνώρισαν την ανάλογη επιτυχία.

Το Street Fighter IV δεν προσπαθεί να ανακαλύψει ξανά τον τροχό. Αντίθετα, μένει πιστό στα χαρακτηριστικά που το έκαναν να ξεχωρίσει, και βελτιώνει (χωρίς να προβεί σε αυθαιρεσίες) τα όποια ελαττώματά του, φέρνοντάς το στη νέα εποχή.

Το μεγάλο προτέρημα του Street Fighter IV είναι πως επιτρέπει σε παλαιούς και νέους παίκτες να το απολαύσουν εξίσου. Για κάποιον αρχάριο, είναι πολύ εύκολο να πάρει τον αγαπημένο του χαρακτήρα, και να αρχίσει τα… γρονθομπουνίδια και τα fireballs προκειμένου να νικήσει τον αντίπαλό του. Για όσους όμως έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν με κάποιο παιχνίδι από τη σειρά, υπάρχουν πολλά στοιχεία τα οποία αν χρησιμοποιηθούν σωστά, κάνουν το gameplay πιο πολύπλοκο αλλά και πιο ενδιαφέρον.

Ένα από τα καινούργια χαρακτηριστικά είναι το Focus το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους είτε αμυντικά είτε επιθετικά για να δώσει ένα πλεονέκτημα στη μάχη. Πέρα από το Focus, υπάρχουν και διάφορες άλλες μπάρες οι οποίες γεμίζουν ανάλογα με την εξέλιξη της μάχης. Και πάλι εξαρτάται από τους παίκτες αν θα τις χρησιμοποιήσουν για να εξαπολύσουν ένα Ultra Combo ή αν θα τις αγνοήσουν εντελώς. Έτσι το παιχνίδι προσαρμόζεται ανάλογα με το στιλ παιχνιδιού του κάθε παίκτη.

Τα γραφικά του τίτλου είναι πραγματικά εντυπωσιακά, με ζωντανά χρώματα και εκπληκτικό animation θυμίζοντας κάτι οικείο όντας ταυτόχρονα πλήρως εναρμονισμένα με την σημερινή τεχνολογία, ενώ και ο ήχος παραμένει ένα δυνατό χαρτί του τίτλου με ατμοσφαιρική μουσική και πολύ καλά ηχητικά εφέ.

Συνολικά, το Street Fighter IV είναι αυτή τη στιγμή το καλύτερο fighting game και οι fans του είδους (και όχι μόνο) πρέπει να το αποκτήσουν πάσει θυσία.


ΣΥΣΤΗΜΑ

PS3, Xbox 360


ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ:                           9

ΗΧΟΣ:                                   9

GAMEPLAY:                       9,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ:    9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ:                        9


ΔΙΑΘΕΣΗ

Zegetron