Η Nokia Siemens Networks διορίζει νέο διευθύνοντα σύμβουλο στην Ελλάδα τον κ. Αθανάσιο Έξαρχο, στη θέση του κ. Pekka Uusimaa.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia Siemens Networks στην Ελλάδα, Αθανάσιος Έξαρχος.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nokia Siemens Networks στην Ελλάδα, Αθανάσιος Έξαρχος.

Η Nokia Siemens Networks Ελλάς διόρισε τον κ. Αθανάσιο Έξαρχο στην θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου (Country Director, Greece), αντικαθιστώντας τον κ. Pekka Uusimaa, ο οποίος διατηρούσε τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της Nokia Siemens Networks στην Ελλάδα από το 2007, ενώ από τις αρχές του 2004, πριν την ίδρυση της Nokia Siemens Networks, αυτή του Διευθύνοντος Συμβούλου της Nokia Ελλάς.

Ο κ. Αθανάσιος Έξαρχος θα αναλάβει τα νέα του καθήκοντα την 1η Μαρτίου 2009, στα πλαίσια των οποίων θα οδηγήσει και θα αναπτύξει περαιτέρω την στρατηγική της Nokia Siemens Networks στη χώρα. Παράλληλα, θα παραμείνει επικεφαλής του λογαριασμού ΟΤΕ / Cosmote για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια.


Σχολιάζοντας το διορισμό του κ. Έξαρχου, ο κ. Hans-Jurgen Bill, επικεφαλής για τη Δυτική και Νότια Ευρώπη στη Nokia Siemens Networks ανέφερε: “Ο Αθανάσιος αποτελεί την ιδανική επιλογή για τη θέση του επικεφαλής που θα καθοδηγήσει την περαιτέρω λειτουργική μας ανάπτυξη στην Ελλάδα. Μέχρι τώρα, έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή επαγγελματική σταδιοδρομία και έχει συσσωρεύσει μια πλούσια εμπειρία από τον κλάδο των επικοινωνιών. Με την ευκαιρία, θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τον απερχόμενο διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Pekka Uusimaa, για τη συμβολή του, τις προσπάθειές του και την προτρεπτική του ηγεσία, η οποία αποδείχτηκε κλειδί για τις μέχρι στιγμής επιτυχίες μας”.


Από την ίδρυση της Nokia Siemens Networks τον Απρίλιο του 2007, ο κ. Αθανάσιος Έξαρχος έχει υπάρξει σημαίνον στέλεχος της στρατηγικής διοικητικής ομάδας της Nokia Siemens Networks στην Ελλάδα. Πριν από αυτό, κατά τη διάρκεια της θητείας του στη Nokia, βοήθησε να δημιουργηθούν νέα αναπτυξιακά πεδία και ανέλαβε μία σειρά ηγετικών θέσεων, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Account Leader για τη WIND Hellas, και το PM Operations Manager για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Ο κ. Έξαρχος εντάχθηκε στη Nokia Hellas το 1998, μετά τη θητεία του στη Siemens R&D ως Project Manager για το λογαριασμό της Cosmote. Ο κ. Αθανάσιος Έξαρχος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Επιστήμη των Υπολογιστών από το πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ στη Μεγάλη Βρετανία, αποκτώντας τον τίτλο B.Sc. το 1988 και τον τίτλο M.Sc. το 1997. Ο κ. Έξαρχος είναι παντρεμένος κι έχει δύο παιδιά.