H HP οδηγεί την αγορά στην κατηγορία των Business Critical Servers & Blades, κατακτώντας την 1η θέση με συνολικό μερίδιο αγοράς 63,3% και 62,5 % αντίστοιχα.

HPΗ HP κατακτά για άλλη μια φορά την πρώτη θέση στην κατηγορία των Business Critical Servers (BCS) & Blades (native 64 bit συστήματα τεχνολογίας EPIC, Risc κ.λ.π.) για το τέταρτο τρίμηνο του 2008 παρουσιάζοντας συνολικό μερίδιο αγοράς που έφτασε το εκπληκτικό ποσοστό ρεκόρ του 63,3% και 62,5 % αντίστοιχα, σύμφωνα με την έκθεση της IDC για το τέταρτο τρίμηνο του 2008.
Η HP παρουσίασε εκπληκτικά αποτελέσματα για την κατηγορία των BCS στο σύνολο της Ελληνικής και Κυπριακής αγοράς , πετυχαίνοντας έσοδα από τις πωλήσεις των 9,36 $ ενώ παράλληλα πέτυχε μέσα σε ένα χρόνο να μεγαλώσει με ποσοστό ανάπτυξης 17,9. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι η HP όχι μόνο ήταν πρώτη αλλά ξεπέρασε κατά πολύ τον ανταγωνισμό αφήνοντας στην δεύτερη θέση την Groupe Bull, στην τρίτη την Sun Microsystems και στην τέταρτη την IBM η οποία σημείωσε μερίδιο αγοράς 6,4%.
Την πρώτη θέση κατέκτησε η HP για άλλη μια φορά και στην κατηγορία των Blade servers σημειώνοντας συνολικό μερίδιο αγοράς που έφτασε το 62,5 % . Τέλος η κατηγορία των x86 Blade Servers παρουσίασε εξίσου εντυπωσιακά αποτελέσματα αφού η εταιρία πέτυχε να διακριθεί με μερίδιο αγοράς 47,6 %, διαθέτοντας στην αγορά συνολικά 420 τμχ.


Σε δήλωση του ο Θανάσης Πατσάκας, Enterprise Servers and Storage (ESS) Manager για την Ελλάδα και Κύπρο ανέφερε : «Τα αποτελέσματα της IDC, μας φέρνουν στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να κερδίζουμε όχι μόνο σε αποτελέσματα και υψηλά ποσοστά πωλήσεων, αλλά πολύ περισσότερο σε αισιοδοξία, ιδιαίτερα μέσω της δύσκολης περιόδου που όλοι διανύουμε».