Η Intel ανακοίνωσε τους νικητές του διεθνούς διαγωνισμού Intel RealSense App, αναδεικνύοντας την τεχνολογία και δίνοντας βραβεία 1 εκατομυρρίου δολαρίων.

intelH τεχνολογία Real Sense οδηγεί την εμπειρία χρήσης μιας υπολογιστικής συσκευής σε ένα νέο επίπεδο, αντιλαμβανόμενη περιβαλλοντικά ερεθίσματα και κινήσεις. Με αυτό τον τρόπο, καθίσταται δυνατή η τρισδιάσταση όραση επιτρέποντας εφαρμογές όπως η αναγνώριση προσώπων, η αναγνώριση συναισθημάτων και η σάρωση σε 3 διαστάσεις.

 

Ο προγραμματιστής από τη Βραζιλία Alexandre Ribeiro da Silva της Anima Games, κέρδισε το μεγάλο βραβείο των $100.000 στην κατηγορία “Ambassador track” για την εφαρμογή gaming “Seed”. Η συμμετοχή στην κατηγορία “Ambassador track” απαιτούσε σχετική πρόσκληση και αφορά σε προγραμματιστές με συμμετοχή σε προηγούμενους διαγωνισμούς Intel® Perceptual Computing.

 

Tο Μεγάλο Βραβείο των 50.000 δολαρίων για την κατηγορία “Pioneer track” απονεμήθηκε στον προγραμματιστή από τον Καναδά David Schnare της Kinetisense για το “OrthoSense”, μια εφαρμογή που επιτρέπει στους επαγγελματίες της υγείας να παρακολουθούν από μακριά την αποκατάσταση των ασθενών. Η κατηγορία “Pioneer Track” αποτέλεσε το «ανοιχτό» τμήμα του διαγωνισμού χωρίς ειδικές απαιτήσεις για τους προγραμματιστές.

 

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 7.000 προγραμματιστές από 37 χώρες. Ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε πέρυσι στην έκθεση Computex από την Πρόεδρο της Intel Renee James. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες της τεχνολογίας Intel RealSense, μπορείτε να δείτε τη σχετική δημοσίευση στο blog των Intel evangelists από τον Doug Fisher, corporate senior vice president της Intel.