Βραβείο για τις καλύτερες πωλήσεις της χρονιάς στην κατηγορία desktop/notebook για την περιοχή της EMEA απέσπασε η Asus.

Ο Asus Country Manager για Ιταλία και Ελλάδα και Regional Director για Ιταλία, Ελλάδα και Ανατολική Ευρώπη, Luca Rossi.

Ο Asus Country Manager για Ιταλία και Ελλάδα και Regional Director για Ιταλία, Ελλάδα και Ανατολική Ευρώπη, Luca Rossi.

H Asus βραβεύθηκε για τις καλύτερες πωλήσεις της χρονιάς στην κατηγορία desktop/notebook για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (EMEA Vendor of the Year) κατά τη διάρκεια της πρώτης τελετής απονομής των βραβείων EMEA Channel Academy Awards 2009.

Η Asus κατέκτησε το βραβείο για τις καλύτερες πωλήσεις της χρονιάς στην κατηγορία Desktop/Notebook για την περιοχή της ΕΜΕΑ, υπερνικώντας την Acer, την Dell, την HP και την Toshiba. Το βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους της ASUS, Ο κ. Luca Rossi, Country Manager για την Ιταλία και την Ελλάδα και Regional Director για την Ιταλία, την Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη ο οποίος δήλωσε σχετικά “το 2008 ήταν μια πολύ καλή χρονιά, στη διάρκεια της οποίας καταφέραμε να αναπτυχθούμε στην κατηγορία των notebook κατά 115,5%, σύμφωνα με τα στοιχεία του IDC για την περιοχή της ΕΜΕΑ, και γενικά κατά +41,4% στο σύνολο της αγοράς, γεγονός που επέτρεψε στην ASUS να βρεθεί στην τρίτη θέση. Το πεδίο των desktop αντιπροσωπεύει, πλέον, μια νέα πρόκληση για εμάς, και πρέπει να σημειωθεί ότι, ήδη, έχουμε πετύχει εντυπωσιακά κι ενθαρρυντικά αποτελέσματα στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το 2009, με την παρουσίαση των νέων μας προτάσεων, καινοτόμων τόσο από πλευράς τεχνολογίας, όσο κι από πλευράς design, αναμένουμε να πετύχουμε ακόμη πιο ικανοποιητικά αποτελέσματα”.

Συνολικά, απονεμήθηκαν βραβεία για οκτώ κατηγορίες σε 29 κατασκευαστές στη διάρκεια εορταστικής εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στην εντυπωσιακή αίθουσα Salle des Etoiles στις 11 Φεβρουαρίου στο Μονακό, σε συνδυασμό με το DISTREE XXL 2009 – την σπουδαιότερη εκδήλωση για την κοινότητα των κατασκευαστών και των διανομέων στην περιοχή της EMEA.

Περισσότερα από 400 στελέχη εταιρειών διανομής από ολόκληρη την περιοχή της ΕΜΕΑ παρακολούθησαν την εκδήλωση ‘EMEA Channel Academy: 2009 Awards’ και μέσω συσκευών ηλεκτρονικής ψηφοφορίας επέλεξαν τον τελικό νικητή κάθε κατηγορίας. Οι υποψήφιοι κρίθηκαν σε σχέση με το επίπεδο ενασχόλησης που έχουν με τους συνεργάτες τους, με τη στρατηγική τους στα κανάλια διανομής, με την πολιτική τιμών που ακολουθούν, με τη διαχείριση των αποθεμάτων, καθώς και σε σχέση με την εξέλιξη των προϊόντων τους, με τα περιθώρια κέρδους και τη δυναμική τους, με τη διαχείριση των καναλιών διανομής και την ανάπτυξη ειδικών προγραμμάτων για τους διανομείς.