Η Visa ήταν χορηγός στο 1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που είχε ως στόχο την αξιολόγηση και καταγραφή των δράσεων της κυβέρνησης για τη στήριξη εταιρειών.

VisaΗ Visa συμμετείχε ως χορηγός στο 1ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας «Επιχειρώντας στο Μέλλον 2015-2020». Στόχος του συνεδρίου ήταν η αξιολόγηση του κανονιστικού πλαισίου για την επιχειρηματικότητα και η καταγραφή των δράσεων που η κυβέρνηση θα πρέπει να υλοποιήσει για την στήριξη των επιχειρήσεων. Συζητήθηκε η σημασία της χρηματοδότησης και των επενδύσεων για τις επιχειρήσεις, και κατά πόσον η καινοτομία, η ανταγωνιστικότητα και η διαφοροποίηση των εταιριών “ξεκλειδώνουν” ιδέες.

 

Εκπρόσωποι της κυβέρνησης, βουλευτές, εκπρόσωποι των αρμόδιων θεσμικών φορέων, Έλληνες επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων μοιράστηκαν τις απόψεις τους και παρουσίασαν τις εμπειρίες τους στο κοινό.

 

Ο κ. Νίκος Καμπανόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Visa Europe για Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο, ήταν ένας από τους ομιλητές του συνεδρίου στην ενότητα «Καινοτομία – ανταγωνιστικότητα – διαφοροποίηση ‘ξεκλειδώνουν’ ιδέες».

 

«Η πληρωμή είναι αναπόσπαστο μέρος του εμπορίου και στη Visa έχουμε δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή για αυτό που ονομάζουμε EVERYWHERE COMMERCE. Παρέχουμε μεγαλύτερη δύναμη και επιλογές στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις, με τη χρήση των παραδοσιακών μέσων – τις κάρτες – αλλά και των νέων τεχνολογιών, με τη χρήση έξυπνων κινητών και ψηφιακών πορτοφολιών, για συναλλαγές σε κάθε περιβάλλον, οποιαδήποτε στιγμή, από οπουδήποτε και για οτιδήποτε. Με την εμπειρία του καταναλωτή να είναι στο επίκεντρο – ευκολία, ευελιξία, και πάνω από όλα ασφάλεια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπανόπουλος.

 

Η ζήτηση των νέων τεχνολογιών από τους καταναλωτές είναι τεράστια με τα έξυπνα κινητά να πουλούν περισσότερες από 1 εκατ. συσκευές την ημέρα και μαζί με τα tablets να ξεπερνούν κατά πολύ σε πωλήσεις τους υπολογιστές. «Η καινοτομία και η διαφοροποίηση “ξεκλειδώνουν” ιδέες και δημιουργούν μεγάλες προοπτικές για ανάπτυξη. Παράδειγμα οι Contactless κάρτες και τα έξυπνα κινητά για ανέπαφες πληρωμές ή τα φορητά τερματικά ή αλλιώς mPOS, όπου μαζί με ένα έξυπνο κινητό ή ένα tablet, μετατρέπονται σε συσκευή αποδοχής καρτών οπουδήποτε. Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι το πιο γρήγορα αναπτυσσόμενο περιβάλλον. Διάφορες μελέτες όμως δείχνουν ότι περισσότερο από το 68% των online αγορών εγκαταλείπονται λόγω της πολυπλοκότητας των διαδικασιών.»

 

«Για να κάνουμε την αγοραστική εμπειρία πιο απλή, δημιουργήσαμε το V.me by Visa. Το ψηφιακό πορτοφόλι επιτρέπει στους καταναλωτές να αποθηκεύσουν τα στοιχεία των χρεωστικών, πιστωτικών ή προπληρωμένων καρτών τους, και στη συνέχεια να κάνουν online αγορές, με 3 απλά βήματα. Δεν χρειάζεται πλέον να καταχωρούν τα στοιχεία των καρτών για κάθε αγορά».

 

Κλείνοντας ο κ. Καμπανόπουλος αναφέρθηκε στη σημασία των συνεργασιών και στο νέο τμήμα Ανάπτυξης και Καινοτομίας – Visa Europe Collab. «Με το νέο μας τμήμα στοχεύουμε στην γρηγορότερη και αποτελεσματικότερη υλοποίηση προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και στην δημιουργία νέων σχέσεων και συνεργασιών, με εταιρείες τεχνολογίας και start-ups από όλο τον κόσμο».