Θέλω τιμονιέρα!

Το «Project Gotham Racing 4» έρχεται για να δώσει στο X360 το racing game που του αξίζει, απλά το καλύτερο!

Project Gotham Racing 4Μπορείτε να «φάτε» πραγματική κλήση από ένα racing game; Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συνδέσετε το X360 με ένα set home cinema ή με 2 δύο δυνατά ηχεία και είναι ζήτημα χρόνου οι γείτονες να φέρουν την αστυνομία στην πόρτα σας! Το παραπάνω σενάριο δεν απέχει πολύ από την εμπειρία που είχαμε δοκιμάζοντας το πολυαναμενόμενο «Project Gotham Racing 4» (ή PGR4 για συντομία). Ο βρυχηθμός των μηχανών αποδίδεται τόσο ρεαλιστικά που θα αρχίσετε να πιστεύετε πως καπνός από εξατμίσεις γεμίζει το σαλόνι σας, τη στιγμή που το soundtrack προδιαθέτει για γερές δόσεις ξέφρενης ταχύτητας. Έπειτα από τις πολύ καλές κριτικές που κέρδισε λίγα χρόνια πριν το «Project Gotham Racing 3», ο διάδοχος του ξαναχτυπά, εισάγοντας ανεπανάληπτα εφέ καιρικών φαινομένων και, το κυριότερο, μοτοσικλέτες.

Σωστά ακούσατε, φορέστε κράνος, βάλτε δερμάτινα και καβαλήστε την πολυθρόνα σας γκαζώνοντας νευρικά την σκανδάλη του gamepad. Ο καιρός δεν εντυπωσιάζει μόνο σε επίπεδο γραφικών, αλλά επηρεάζει ουσιαστικά το gameplay. Βροχή, ομίχλη, χιόνι και πάγος αποτελούν τους εχθρούς σας σε κάθε στροφή. Το φρενάρισμα πάνω σε μια λίμνη νερού συνήθως σας στέλνει «συστημένους» στον πιο κοντινό τοίχο.

Ο χειρισμός των οχημάτων ακροβατεί με επιτυχία ανάμεσα στους κόσμους του διασκεδαστικού arcade racing και του αληθοφανούς car simulation. Οι τοποθεσίες που αγωνίζεστε είναι πιστές αναπαραστάσεις διαδρομών γνωστών πόλεων όπως Τόκυο, Νέα Υόρκη, Λονδίνο, Σαγκάη, Αγία Πετρούπολη, Νυρεμβέργη, Κεμπέκ κ.α. Με μια γκάμα άνω των 120 οχημάτων, εθιστικό σύστημα απόκτησης πόντων (kudos), ανυπέρβλητα γραφικά και οδήγηση που ικανοποιεί τόσο τους φίλους του arcade, όσο και τους φίλους του simulation, το PGR 4 αξίζει μια τιμονιέρα!

ΣΥΣΤΗΜΑ

X360

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9,5

ΗΧΟΣ: 9,5

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Microsoft