Θύρα «Pro»

Με αρκετές βελτιώσεις στην ήδη πετυχημένη συνταγή, το Pro Evolution Soccer 2008 ανταποκρίνεται πλήρως στο θρύλο του.

Pro Evolution Soccer 2008Το «Pro Evolution Soccer» δεν είναι, απλά, άλλο ένα videogame. Έχει γίνει τραγούδι, έχει γίνει τρόπος ψυχαγωγίας, έχει γίνει σύμβολο μιας ολόκληρης gaming κουλτούρας. Βαριά η ευθύνη στους ώμους της Konami, η οποία, ευτυχώς, κατόρθωσε να ανταποκριθεί για ακόμα μια χρονιά στις απαιτήσεις των αναρίθμητων φανατικών του Pro Evolution. Έτσι, η έκδοση «2008» αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη σοβαρή μεταφορά του τίτλου σε nextgen κονσόλες, έπειτα από την… δειλή περσινή πρεμιέρα του PES6 σε X360. Το «Pro Evolution Soccer 2008» εκμεταλλεύεται τις γραφικές δυνατότητες τόσο του Χ360 και του PS3, όσο και των νέων πανίσχυρων PCs. Το αποτέλεσμα είναι άκρως εντυπωσιακό, με τα τρισδιάστατα μοντέλα των παικτών και των γηπέδων να θυμίζουν περισσότερο τηλεοπτική αναμετάδοση ποδοσφαίρου παρά ηλεκτρονικό παιχνίδι. Περίπου 3.000 παίκτες και πάνω από 250 ομάδες έχουν μεταφερθεί πιστά στον ψηφιακό κόσμο του «Pro».

Η απίστευτα ρεαλιστική κίνηση των ποδοσφαιριστών παραμένει ένα από τα βασικότερα ατού του τίτλου, ενώ σε επίπεδο gameplay έμφαση έχει δοθεί στις ντρίπλες και σε ένα χαρακτηριστικό που οι Έλληνες gamers σίγουρα θα λατρέψουν, την θεατρική βουτιά για πέναλτι. Η μπάλα κινείται με ακόμα περισσότερη αληθοφάνεια στο χόρτο (κουρεμένο ή μη!) και η ανάμιξη του παίκτη σε πάσες και σουτ είναι εντονότερη, αφήνοντας τις αυτοματοποιημένες πάσες στους ανίδεους! Οι Έλληνες, φίλαθλοι, σίγουρα θα εκτιμήσουν και τη δυνατότητα «βουτιάς» για να κερδίσει κάποιος παίκτης φάουλ ή πέναλτι. Παρόλ’ αυτά, αν δεν πραγματοποιήσετε την θεατρική σας πτώση την κατάλληλη στιγμή, η κίτρινη κάρτα αποτελεί το Oscar ηθοποιίας που θα παραλάβετε γκρινιάζοντας.

Βελτίωση υπάρχει στα στημένα, με ακόμα μεγαλύτερη ενορχήστρωση από πλευράς παίκτη σε χτυπήματα φάουλ και κόρνερ. Ανανεωμένο είναι και το Master League με αρκετά «τηλεοπτικά» στοιχεία όπως συνεντεύξεις τύπου και στιγμιότυπα έξω από τους αγωνιστικούς χώρους. Άλλωστε, δεν χρειάζεστε και πολλά επιχειρήματα για να πειστείτε να αποκτήσετε το νέο «Pro», ένα game που έχει καθιερωθεί ως σύμβολο των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων…

ΣΥΣΤΗΜΑ

X360, PC, PS3, PS2, PSP, DS

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9,5

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Centric Multimedia, Zegetron