Δυο νέες λύσεις αποθήκευσης all-flash έρχονται από την IBM για να χαρίσουν αξιοπιστία, υψηλές αποδόσεις και αποδοτικότητα στις επιχειρήσεις. Σκοπός τους η μείωση του κόστους και η επιτάχυνση εφαρμογών.

ibm_1_2Η IBM, ο παγκόσμιος ηγέτης σε συστήματα αποθήκευσης flash, ανακοίνωσε πρόσφατα δυο νέες επιχειρηματικές λύσεις αποθήκευσης all-flash που παρέχουν κορυφαίες επιδόσεις και αποδοτικότητα, όπως και εξαιρετική αξιοπιστία. Τα συστήματα αυτά θα βοηθήσουν στη μείωση του κόστους και την επιτάχυνση εφαρμογών και υποδομών που διαχειρίζονται μεγάλους όγκους δεδομένων.

 

Οι επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο έρχονται αντιμέτωπες με τις αυξανόμενες προκλήσεις που παρουσιάζουν οι μεγάλοι όγκοι δεδομένων, η ταχύτητα και η ποικιλία αυτών. Η Flash – η τεχνολογία μνήμης που χρησιμοποιείται παντού από κινητά τηλέφωνα έως επιχειρηματικά αποθηκευτικά συστήματα – χρησιμοποιείται για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις και να μετατρέψουν τον όγκο της πληροφορίας σε απτή επιχειρηματική αξία.

 

Το IBM FlashSystem® storage μπορεί να επιτρέψει στους οργανισμούς να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις στον τομέα του IT, με την επιτάχυνση της απόδοσης των εφαρμογών και τη μείωση του κόστους και της πολυπλοκότητας της πληροφορικής υποδομής. Το IBM FlashSystem V9000 προσφέρει τα πλεονεκτήματα που παρέχονται με την τεχνολογία software-defined storage με την ταχύτητα του flash. Με την υιοθέτηση του FlashSystem V9000, οι πελάτες μπορούν να ενοποιήσουν τα υπάρχοντα συστήματα αποθήκευσης κάτω από έναν τομέα διαχείρισης και να εφαρμόσουν virtualization, καθώς και ενιαίες υπηρεσίες.

 

Εν τω μεταξύ, το IBM FlashSystem 900 θα εξακολουθήσει να παρέχει άριστες επιδόσεις, επιχειρηματική αξιοπιστία και διευρυμένη αποτελεσματικότητα, ενώ μπορεί να στηθεί μέσα σε μόλις δυο ώρες, αντί για τις ημέρες που απαιτούνται για τα συμβατικά συστήματα.

 

Στον πυρήνα αυτών των all-flash συστημάτων αποθήκευσης βρίσκεται η τεχνολογία IBM FlashCore™, η σουίτα των καινοτομιών και δυνατοτήτων που επιτρέπουν στο FlashSystem να παρέχει καλύτερες επιδόσεις από τα επιχειρηματικά συστήματα δίσκου και το καθιστά ευέλικτο και εύκολο να ενσωματωθεί σε όλο το εύρος των υποδομών IT.

 

Αυτές οι τεχνολογικές εξελίξεις μεταφράζονται σε απτά πλεονεκτήματα για πελάτες που θέλουν να χτίσουν οικονομικά αποδοτικές αρχιτεκτονικές cloud, να αντλούν γρήγορα γνώσεις από την επιχειρηματική ανάλυση δεδομένων, να αλληλεπιδρούν με πελάτες που χρησιμοποιούν φορητές συσκευές, ενώ παράλληλα βοηθούν στον εντοπισμό και την πρόληψη της απάτης στον κυβερνοχώρο και των απειλών ασφάλειας δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, προσφέρουν δραματική μείωση των εξόδων τροφοδοσίας, λόγω της παντελούς απουσίας μηχανικών μερών.

 

Αυτή η ανακοίνωση αποδεικνύει τη δέσμευση της IBM στην ανάπτυξη και την προσφορά λύσεων συστημάτων αποθήκευσης με βάση την τεχνολογία flash για επιχειρήσεις όλων των μεγεθών καθώς και για διάφορους τομείς της αγοράς, και προωθεί περαιτέρω την επένδυση στην τεχνολογία flash που είχε αναγγείλει η ΙΒΜ τον Απρίλιο του 2013. Η εταιρεία έχει επενδύσει ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε έρευνα, συνέργειες, ανάπτυξη προϊόντων, συμπληρωματικές υποδομές και ενίσχυση πωλήσεων flash, καθώς και σε 12 νέα Centers of Competency ανά τον κόσμο.

 

«Πολλοί από τους πελάτες μας πιέζονται για να αποκομίσουν μεγαλύτερη επιχειρηματική αξία από έναν ολοένα και αυξανόμενο όγκο δεδομένων» είπε ο Jamie Thomas, Επικεφαλής του τομέα Storage και Software Defined Systems στην IBM. «Για να προκύψουν γνώσεις και πληροφορίες από την ανάλυση μεγάλων όγκων δεδομένων, όλο και περισσότεροι πελάτες, χρησιμοποιούν το FlashSystem της IBM για να επιταχύνουν κρίσιμες εφαρμογές και να βελτιώσουν τις λειτουργίες και τις προσφερόμενες υπηρεσίες τους. Οι εν λόγω λύσεις της IBM μπορούν να προσφέρουν εξαιρετικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε οποιαδήποτε επιχείρηση έχει ως στόχο να μπορεί να ξοδεύει λιγότερα και να κινείται με ταχείς ρυθμούς».

 

Η τεχνολογία FlashSystem της IBM διαθέτει την τεχνολογία τσιπ flash MLC της Micron. Το FlashSystem αξιοποιεί την πυκνότητα του τσιπ και τα οφέλη κόστους που έχουν ως αποτέλεσμα ισχυρότερη προστασία δεδομένων, βελτιωμένη αξιοπιστία και βελτιωμένη απόδοση των εφαρμογών.

 

«Η IBM είναι ισχυρός ηγέτης στα συστήματα αποθήκευσης, αναγνωρισμένη παγκοσμίως επειδή προσφέρει λύσεις που μετασχηματίζουν τις επιχειρήσεις» είπε ο Darren Thomas, Υπεύθυνος του τομέα Αποθήκευσης στην Micron. «Για το FlashSystem, η IBM αντλεί από την τεχνογνωσία flash της Micron και τη εξειδικευμένη γνώση των flash media και προσφέρει μια πραγματικά διαφοροποιημένη λύση αποθήκευσης. Αυτή η μοναδική συνεργασία σηματοδοτεί το μέλλον της επιχειρηματικής αποθήκευσης».