Το απόλυτο FPS

Σημαδεύστε την οθόνη με το Wii Remote και πατήστε τη σκανδάλη. Μετά από αυτό, δύσκολα θα ξαναπαίξετε First Person Shooter με «παραδοσιακά» χειριστήρια…

MetroidΑν είστε κάτοχος της παιχνιδομηχανής της Nintendo, του διάσημου πλέον Wii, τότε κάθε γραμμή που διαβάζετε από αυτήν την παρουσίαση απλά σπαταλά το χρόνο που θα μπορούσατε να αφιερώσετε στο «Metroid Prime 3: Corruption», ένα αριστουργηματικό παιχνίδι που η Nintendo θα έπρεπε στο εξής να δίνει μαζί με κάθε της κονσόλα! Ο λόγος είναι ότι το παιχνίδι είναι κατασκευασμένο για να εκμεταλλεύεται κάθε δυνατότητα χειρισμού του Wii, σε βαθμό που μας κάνει να πιστεύουμε πως το Wii κατασκευάστηκε για να εκμεταλλεύεται το «Metroid Prime 3» και όχι το αντίστροφο! Η πλοκή ξεκινά με την πρωταγωνίστρια, την κυνηγό επικηρυγμένων Samus Aran, να παλεύει για να νικήσει κάποιον μυστηριώδη ιό που έχει πλήξει έναν οργανικό υπερυπολογιστή. Αρκετές κινηματογραφικές σκηνές ενισχύουν την αφηγηματικότητα του σεναρίου και δίνουν… συναισθηματική φόρτιση στους ενδιάμεσους καταιγισμούς πυρών.

Στην πορεία θα συναντήσετε στρατιές ιδιόμορφων εξωγήινων, πανίσχυρους «μεγάλους κακούς» και τοπία που δεν διστάζουν να καυχηθούν για τις υποτιμημένες μέχρι σήμερα γραφικές δυνατότητες του Wii, επιδεικνύοντας, παράλληλα, την αχαλίνωτη φαντασία των game designers. Όσον αφορά στο χειρισμό, η σκόπευση γίνεται σημαδεύοντας απευθείας στην οθόνη με το Wii Remote και η κίνηση της ηρωίδας με το Nunchuk. Δεν είναι το πρώτο παιχνίδι του Wii που υιοθετεί αυτό το σύστημα gameplay, είναι, όμως, αδιαμφισβήτητα, το πρώτο που το κάνει τόσο εξαιρετικά, τόσο αψεγάδιαστα και συναρπαστικά. Όταν οι εχθροί κατακλύζουν την οθόνη, με το κουμπί «Z» μπορείτε να «λοκάρετε» το επόμενο θύμα σας και να επιδοθείτε σε λεπτές στοχευτικές διορθώσεις.

Η σημαντικότερη προσθήκη εδώ είναι η Phazon Enhancement Device, μια συσκευή που σας επιτρέπει να ενεργοποιείτε το «hypermode». Κατά την διάρκεια του «hypermode» η Samus «σεληνιάζεται» και σκορπά πανικό σε μορφή ριπών, κατατροπώνοντας τους αντιπάλους της. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει η δυνατότητα μεταμόρφωσης της Samus σε σφαίρα και η ταχύτατη πλοήγηση της μέσα από στενά περάσματα, η οποία αποτελεί λύση σε πολλούς από τους γρίφους του παιχνιδιού. Συνοψίζοντας, πρόκειται, απλά, για μια καταπληκτική εμπειρία που κάθε gamer οφείλει στον εαυτό του.

ΣΥΣΤΗΜΑ

Wii

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9,5

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9,5

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9,5

ΔΙΑΘΕΣΗ

Nortec