Η νέα σειρά KIRA της Toshiba αποτελεί τον “ορισμό του Ultrabook” για μία ακόμη φορά. Ξεχωρίζει με την επίδοση του χάρη στους 5ης γενιάς Intel Core επεξεργαστές και με τη διάρκεια μπαταρίας του.

Toshiba_Kira_Prod_201311_05Η Toshiba Europe GmbH παρουσίασε σήμερα κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής εκδήλωσης το νέο μοντέλο της premium σειράς Ultrabook KIRA που αναμένεται στην Ελλάδα μέσα στο καλοκαίρι. Με πλήθος νέων λειτουργιών το 33.8 cm (13.3”) KIRA πηγαίνει τις επιδόσεις σε ένα ανώτερο επίπεδο ως το απόλυτο Ultrabook τόσο για επαγγελματική όσο και για προσωπική χρήση.

 

Για πρώτη φορά το KIRA διατίθεται στην Ευρώπη με επιλογή διαμορφώσεων, που περιλαμβάνουν την επιλογή μεταξύ λεπτομερούς φωτεινής οθόνης αφής PixelPure (2560 x 1440) ή την επιλογή Full HD (1920 x 1080) μη ανακλαστικής οθόνης. Ο ίδιος φίνος σχεδιασμός με το αυθεντικό KIRA εγγυάται τον ιδανικό συνδυασμό λεπτής κομψότητας και εκπληκτικών επιδόσεων, που ορίζουν για μια ακόμη φορά πώς πρέπει να είναι ένα Ultrabook.

 

Ισχυρές επιδόσεις και φορητότητα
Το KIRA της Toshiba διαθέτει νέους 5ης γενιάς Intel Core επεξεργαστές με premium απόδοση και εκθαμβωτικά visuals που πάνε τη χρήση υπολογιστή σε ένα ανώτερο επίπεδο. Η ενσωμάτωση επεξεργαστών 5ης γενιάς Intel Core i7 δίνουν μεγαλύτερη ισχύ, χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια, κάνοντας την μπαταρία να διαρκεί περισσότερο. Ικανό να βγάλει σε πέρας 131 ώρες συνεχούς χρήσης στη Full HD έκδοση και έως 10.451 ώρες το μοντέλο PixelPure, το KIRA επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν και να εργάζονται χωρίς διακοπή.
Αυτό το χαρακτηριστικό καθιστά τη συσκευή ιδανική για πολύωρες πτήσεις, ταξίδια ή εργασία out-of-office. Η φορητότητα ενισχύεται περαιτέρω από το γεγονός ότι το KIRA είναι πιο ελαφρύ από πριν, ζυγίζοντας μόλις 1.102 kg παρά τις ενισχυμένες επιδόσεις του.

 

102051753.layΦυσική αποτύπωση χρωμάτων για ρεαλιστική διασκέδαση και multimedia περιεχόμενο
Η νέα σειρά KIRA προσφέρει επιλογή οθόνης είτε PixelPure ή ανάλυσης Full HD. Με την επιλογή high resolution 2560 x 1440 PixelPure οθόνης αφής, περιλαμβάνεται και τεχνολογία IGZO (Indium Gallium Zinc Oxide), που προσφέρει μοναδική φωτεινότητα ενώ το γυαλί Corning Concore προσδίδει αρκετή προστασία κατάλληλη για μία ζωή εν κινήσει. Η εντυπωσιακή τεχνολογία IGZO συμβάλλει επίσης στη βελτιωμένη διάρκεια μπαταρίας, μία υψηλών επιδόσεων touch input και εξαιρετικά ευρείες γωνίες θέασης οριζοντίως αλλά και καθέτως.

Η νέα επιλογή Full HD διαθέτει οθόνη 300 NIT με τεχνολογία IPS technology που προσφέρει ισχυρή αναπαραγωγή χρώματος και άριστες γωνίες θέασης για να βλέπετε ταινίες ή να κάνετε video editing.
Η μη ανακλαστική οθόνη είναι ιδανική για να δουλεύετε σε εξωτερικούς χώρους ή σε συνθήκες έντονου φωτισμού, αφού περιορίζει την αντανάκλαση και εγγυάται ότι το περιεχόμενο είναι πάντα διαθέσιμο.

 

Όλα τα νέα μοντέλα KIRA έχουν ενισχυθεί με ακρίβεια true colour και Chroma Tune, ενώ έχουν πιστοποιηθεί με Technicolor. Είτε επεξεργάζεστε φωτογραφίες είτε απλώς βλέπετε φωτογραφίες και videos, η χρωματική απεικόνιση είναι πιο φυσική, ρεαλιστική, με κινηματογραφική ποιότητα για πιο έντονη ψυχαγωγία.
Κάθε μοντέλο έχει προεγκατεστημένο λογισμικό Chroma Tune for Toshiba, για να διαλέγουν οι χρήστες τον καλύτερο χρωματικό χώρο για το περιεχόμενο και τις εφαρμογές λογισμικού που χρησιμοποιούνται. Ως αποτέλεσμα, καθετί που αποτυπώνεται στην οθόνη είναι κοντά στο αυθεντικό και δεν υπάρχουν ασυμβατότητες όταν βλέπετε φωτογραφίες ή άλλες εικόνες .

 

102051765.layΕνισχύοντας μία premium εμπειρία

Όλα τα υψηλών επιδόσεων χαρακτηριστικά του αυθεντικού KIRA συμπληρώνουν τις νέες προσθήκες, δημιουργώντας μία τέλεια σύζευξη ομορφιάς και απόδοσης. Με customised Harman Kardon ηχεία και τεχνολογία DTS Studio Sound, οι χρήστες μπορούν να απολαμβάνουν premium, κρυστάλλινο ήχο. Για άνεση και χρηστικότητα, διατίθεται επιλογή συνδέσεων που περιλαμβάνουν 3 x high speed USB 3.0 θύρες, 1 x HDMI με Ultra HD output και τεχνολογία wireless display για διανομή περιεχομένου.

Το premium design του KIRA δεν αλλάζει – το εκτός πλαισίου πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό συνδυάζεται ιδανικά με το σώμα του φορητού υπολογιστή, ενώ το περίγραμμα κάθε πλήκτρου έχει σχεδιαστεί για άνετη πληκτρολόγηση.

 

Toshiba KIRA:

 

Επιλογές Οθόνης:
33.8 cm (13.3″) PixelPure (2560 x 1440), 221 ppi, IGZO display technology με υποστήριξη αφής 10-δακτύλων and Corning Concore glass
33.8 cm (13.3”) Full HD (1920 x 1080), 300 NIT, μη ανακλαστική, IPS οθόνη
Επεξεργαστής: Μέχρι 5ης γενιάς Intel Core i7 επεξεργαστής
Γραφικά: Intel HD 5500 graphics
Ήχος: Harman Kardon ηχεία με DTS Studio Sound

 

SSD: Έως 256 GB mSATA Solid State Drive
Μνήμη: 8GB DDR3L
Software: ChromaTune for Toshiba
Συνδέσεις: 3 x USB 3.0 (1 x USB Sleep-and-Charge), 1 x HDMI με Ultra HD output, SD card reader, headphone combo
Επικοινωνία: Intel Dual Band Wireless-AC 7265, Bluetooth 4.0, τεχνολογία wireless display
HD webcam με διπλά μικρόφωνα με τεχνολογία Beam Forming

 

OS:
-Μοντέλο με Full HD οθόνη: Windows 8.1 64-bit
-Μοντέλο με PixelPure οθόνη: Windows 8.1 Pro 64-bit

 

Διάρκεια μπαταρίας:
-Μοντέλο με Full HD οθόνη: μέχρι 13 ώρες
-Μοντέλο με PixelPure οθόνη: μέχρι 10.45 ώρες

 

Διαστάσεις:
-Μοντέλο με Full HD οθόνη: 316 mm x 207 x 7.6/17.9 mm
-Μοντέλο με PixelPure οθόνη: 316 mm x 207 mm x 9.5/19.8 mm

 

Βάρος:
-Μοντέλο με Full HD οθόνη : 1.10 kg
-Μοντέλο με PixelPure οθόνη: 1.32 kg