Με στόχο να στηρίξει την τοπική επιχειρηματικότητα και την καινοτομία μέσα από τις πιο σύγχρονες λύσεις τεχνολογίας, η Microsoft Ελλάς έγινε χορηγός του πρώτου συνέδριου In Situ που διεξάχθηκε στην Καλαμάτα.

insitu-19Η Microsoft Ελλάς ήταν ο μεγάλος χορηγός του συνεδρίου In Situ, το οποίο πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Καλαμάτα, στις 18 Απριλίου, στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση της για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας και της οικονομίας της χώρας. Το συνέδριο είχε ως θέμα τη «metaλλaxis», το οποίο προέκυψε από το γεγονός ότι η Καλαμάτα, τα τελευταία χρόνια, μεταλλάσσεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς στο κομμάτι του τουρισμού, της τοπικής παραγωγής, και της επιχειρηματικότητας.

 

Στο συνέδριο συμμετείχε η Διευθύντρια Τεχνολογίας της Microsoft Ελλάς, κα. Μυλαίδη Στούμπου, η οποία, ανέλυσε τους τρόπους με τους οποίους δύο νέες τάσεις της τεχνολογίας, το cloud και το mobility μπορούν να αποτελέσουν καταλύτες στη μετάλλαξη των σύγχρονων επιχειρήσεων, με γνώμονα τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Καλαμάτα σήμερα.

 

Στόχος του συνεδρίου, ήταν να δώσει την ευκαιρία στο κοινό να ενημερωθεί και να εμπνευστεί, μέσα από μια σειρά ομιλιών σημαντικών στελεχών της ελληνικής αγοράς από τον κλάδο της τεχνολογίας, του τουρισμού, της διαφήμισης και του design, σχετικά με τις ευκαιρίες, τις προοπτικές αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει η Καλαμάτα στους κλάδους στους οποίους αναπτύσσεται.

 

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, η κα. Μυλαίδη Στούμπου, εστίασε στα οφέλη και στα πλεονεκτήματα του cloud και του mobility, υπογραμμίζοντας τον καταλυτικό ρόλο της τεχνολογίας στη σύσταση και στην ανάπτυξη μιας τοπικής επιχείρησης και στους τρόπους με τους οποίους οι νέες αυτές τάσεις μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητα μας.

 

Σκοπός της παρουσίασης της ήταν να εμπνεύσει και να παρακινήσει τους κατοίκους της Καλαμάτας να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση, στοχεύοντας όχι μόνο στην εγχώρια αλλά και στη διεθνή αγορά. Τέλος, έδωσε έμφαση στις δυνατότητες που έχει η Καλαμάτα να εκμεταλλευτεί τον πλούτο των τοπικών της προϊόντων αλλά και την ανάπτυξη του τουρισμού, με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

 

Περισσότερα από 200 άτομα παρακολούθησαν το πρώτο συνέδριο In Situ, το οποίο μέσα από σημαντικές ομιλίες, ανέδειξε την προσπάθεια των κατοίκων της Καλαμάτας να επαναπροσδιορίσουν την ταυτότητα της πόλης τους, να γίνουν πιο εξωστρεφείς, αυξάνοντας τις τοπικές πρωτοβουλίες.