Τσαλακωμένοι ήρωες

Μια μαεστρική μείξη κινηματογραφικής αφηγηματικότητας και ακατάπαυστης δράσης έρχεται σε PC και κονσόλες nextgen από τους δημιουργούς του θρυλικού Hitman και του πρωτότυπου Freedom Fighter.

KaneΣτα videogames οι ήρωες συχνά είναι ατσαλάκωτοι πρίγκιπες, λεβεντόκορμοι υπερασπιστές του καλού ή επιβλητικά αθλητικοί τύποι με αψεγάδιαστα χαρακτηριστικά. Στο «Kane & Lynch: Dead Men» θα έχετε να κάνετε με θανατοποινίτες που μόνο ελκυστικό προφίλ δεν έχουν. Ο Kane, με καράφλα Zidane και χαραγμένο πρόσωπο, ήταν κάποτε ένας φιλήσυχος οικογενειάρχης με 2 παιδιά. Μια μέρα ο γιος του βρήκε το πιστόλι του μπαμπά και αυτοκτόνησε παίζοντας, με αποτέλεσμα να κλονιστεί η ψυχική υγεία της γυναίκας του. Ο Kane, ως γνήσιος αντί-ήρωας, τους παρατάει και φεύγει στο εξωτερικό όπου τελικά βρίσκει δουλειά ως μισθοφόρος. Γίνεται μέλος της εγκληματικής οργάνωσης Seven και κατορθώνει να δραπετεύσει με πολλά χρήματα από ένα μακελειό στην Βενεζουέλα ως μοναδικός επιζών, για να συλληφθεί λίγο αργότερα στις Η.Π.Α και να καταδικαστεί σε θάνατο.

Παράλληλα, ο Lynch, που ακροβατεί στα όρια λογικής και σχιζοφρένιας, κατηγορείται για τον φόνο της γυναίκας του. Η δικαιοσύνη τον στέλνει στην ηλεκτρική καρέκλα και η μοίρα τον φέρνει στην ίδια κλούβα με τον Kane. Μια σφοδρή σύγκρουση, καπνός και βροχή από σφαίρες διακόπτουν τη μεταφορά τους προς τον τόπο εκτέλεσης. 10 ένοπλοι απελευθερώνουν τους θανατοποινίτες και απαγάγουν τον Kane, τον οποίο θεωρούν προδότη εξαιτίας της σφαγής της Βενεζουέλας. Ο λόγος που τον κρατούν ζωντανό είναι τα λάφυρα της αιματοβαμμένης μα άκρως επικερδούς εκείνης επιχείρησης. Η συμφωνία είναι αυτονόητη: «φέρε πίσω τα κλεμμένα και θα ζήσεις». Δίνουν στον Lynch ένα κινητό και τον αναγκάζουν να τους ενημερώνει συνεχώς για την πρόοδο της αποστολής τους. Από την στιγμή αυτή, ο Kane και o Lynch αποτελούν ένα αξεπέραστο δίδυμο, τόσο διαφορετικό που συχνά θα απολαύσετε τις συγκρούσεις τους.

Το περιβάλλον είναι ποικίλο (εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι), αρκετά διαδραστικό και ευάλωτο στα πυρά σας, ενώ μπορείτε να δίνετε εντολές στους «συμπολεμιστές» σας προκειμένου να συντονίσετε τις ενέργειές σας. Όσον αφορά σ το multiplayer, η Eidos και η IO του έχουν δώσει την ονομασία «Fragile Alliance», για να τονίσουν την διαφορετικότητά του από τα κλασικά multiplayer modes. Μέχρι 8 παίκτες μπορούν να συμμετέχουν ταυτόχρονα, ξεκινώντας στην ίδια ομάδα και πολεμώντας πλάτη-πλάτη αντιπάλους που ελέγχει η τεχνητή νοημοσύνη του παιχνιδιού. Για παράδειγμα στο level της τράπεζας, στόχος είναι να αρπάξετε όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα και να φύγετε ζωντανοί.

Στο τέλος, τα λάφυρα μοιράζονται μεταξύ όσον κατορθώνουν να επιβιώσουν, κι εδώ έρχεται να επιβεβαιωθεί ο τίτλος «Fragile Alliance» (εύθραυστη συμμαχία). Η προδοσία των «συναδέλφων» εγκληματιών, ελαχιστοποιεί τον διαιρέτη και μεγιστοποιεί τα κέρδη! Ωστόσο αν ξεκινήσετε με το καλημέρα να στέλνετε στον άλλο κόσμο τους δικούς σας, τότε μάλλον σύντομα οι υπεράριθμοι αστυνομικοί θα σας ανταμείψουν με μια σφαίρα στο κεφάλι. Αν πάλι πεθάνετε από πισώπλατο χτύπημα συμπαίκτη, επανέρχεστε στην πίστα ως αστυνομικός προκειμένου να πάρετε το αίμα σας πίσω! Ισορροπίες, ίντριγκες, δολοπλοκίες, συμπάθειες και αντιπάθειες μεταξύ συμπαικτών ξετυλίγονται με φόντο την δυναμικά μεταβαλλόμενη στρατηγική προσέγγισης του κοινού στόχου, του χρήματος!

ΣΥΣΤΗΜΑ

PC, X360, PS3

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 9

ΗΧΟΣ: 9

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Centric Multimedia