Η Skyserv Handling Services, εταιρεία που “κινείται” στα 37 από τα 39 αεροδρόμια της χώρας, μείωσε τα λειτουργικά της κόστη με τη σουίτα Office 365 της Microsoft και κέρδισε σε παραγωγικότητα.

office365l_0_0H Skyserv Handling Services, η κορυφαία εταιρία στον κλάδο της επίγειας εξυπηρέτησης αεροπορικών εταιρειών στον ελληνικό χώρο, η οποία δραστηριοποιείται σε 37 από τα 39 αεροδρόμια της χώρας, επέλεξε τη σουίτα Office 365 της Microsoft. Σκοπός της εταιρίας ήταν να ενισχύσει τα συστήματα επικοινωνίας της και να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες της, ώστε να αυξήσει την επιχειρηματική παραγωγικότητα, διατηρώντας παράλληλα τα κόστη σε χαμηλά επίπεδα.

 

Η εταιρία, έπειτα από ενδελεχή αξιολόγηση των διαθέσιμων λύσεων, αποφάσισε να προχωρήσει στη μετάβαση των ήδη υπαρχόντων συστημάτων Microsoft Office και Exchange στις υποδομές cloud της Microsoft. Η διαδικασία υλοποίησης του έργου ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2014, με περισσότερους από 150 να έχουν ήδη πρόσβαση στις υπηρεσίες, ενώ προβλέπεται να φτάσουν τους 250 μέχρι τον Ιούλιο του 2015.

 

Βασικός στόχος της εταιρίας, στο πλαίσιο της στρατηγικής της, ήταν να εξασφαλίσει στο ανθρώπινο δυναμικό τη δυνατότητα να έχει συνεχή, άμεση και ασφαλή πρόσβαση, σε σημαντικές πληροφορίες, όπως emails, απαραίτητες εφαρμογές και αεροπορικά έγγραφα, μέσω φορητών συσκευών. Παράλληλα, η Skyserv Handling Services, έπρεπε να διασφαλίσει ότι οι εργαζόμενοι λαμβάνουν υπόψη τους όλες τις απαραίτητες ενημερώσεις σχετικά με τις λειτουργικές πολιτικές και διαδικασίες περισσότερων από 100 αεροπορικών εταιριών, το οποίο πραγματοποιούσε διατηρώντας, σε πολλές περιπτώσεις, φυσικό αρχείο εγγράφων.

 

Για την εξασφάλιση μιας πιο αποτελεσματικής διαδικασίας ενημέρωσης, η εταιρία αποφάσισε να αυτοματοποιήσει τις διαδικασίες της, μέσω του SharePoint, μετατρέποντας τα έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την παραγωγικότητα και τη λειτουργικότητα των εργαζομένων.

 

Επίσης, η Skyserv Handling Services ανέπτυξε μια σειρά εφαρμογών οι οποίες είναι βασισμένες στο SharePoint Online του Office 365, οι οποίες σχεδιάστηκαν προκειμένου να διαχειρίζονται το σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης αρχείων με μεγαλύτερη ασφάλεια και πιο αποτελεσματικά.

 

Ένα επιπλέον σημαντικό πλεονέκτημα που αποκόμισε η εταιρία, έπειτα την υιοθέτηση του Office 365, είναι το γεγονός ότι μπορεί να εξυπηρετεί πλέον αυξημένο αριθμό επιβατών, χωρίς να χρειάζεται να αυξήσει τον αριθμό εργαζομένων. Όπως εξηγεί και ο Ιωάννης Παπαγιαννούλης, IT Director της Skyserv Handling Services, «Το καλοκαίρι είναι περίοδος αιχμής για εμάς και το 2014 είδαμε μια αύξηση της τάξεως περίπου 20% του αριθμού εξυπηρετούμενων πτήσεων. Πιστεύουμε, με δεδομένο την ευελιξία που μας προσφέρουν οι λύσεις της Microsoft, ότι η τάση αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον».

 

Με την εγκατάσταση του Office 365, η Skyserv Handling Services, με την αποφυγή ανανέωσης hardware και υποδομών και χωρίς επιπλέον κόστος υποστήριξης, εξοικονόμησε σημαντικούς πόρους. Επιπλέον, με δεδομένο ότι αποτελεί πιστοποιημένη υπηρεσία ISO 27001, η μετάβαση στη σουίτα Office 365 της Microsoft, έχει επιφέρει υψηλότερα επίπεδα ασφαλείας, προκειμένου να διαφυλάσσονται email, αρχεία και εφαρμογές.

 

Ο IT Director της Skyserv Handling Services, Ιωάννης Παπαγιαννούλης, δήλωσε: «Η υλοποίηση του έργου μετάβασης σε Office 365 ήταν αναγκαία για εμάς, όχι μόνο λόγω στρατηγικής επιλογής για μετάβαση σε λύσεις cloud, αλλά και για αντικειμενικούς λόγους κάλυψης των επιχειρησιακών μας αναγκών με ταυτόχρονη μείωση του λειτουργικού κόστους και ελαχιστοποίηση της επένδυσης. Το έργο υλοποιήθηκε απροβλημάτιστα με τη συνεχή υποστήριξη της Microsoft σε όλα τα στάδια και έχει επιτευχθεί το 100% των λειτουργικών και οικονομικών στόχων».

 

Ο Σπύρος Βελώνιας, Διευθυντής Πωλήσεων Μεγάλων Επιχειρήσεων της Microsoft Hellas, δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που η Skyserv Handling Services αποφάσισε να μεταβεί στις λύσεις cloud της Microsoft. Τα πλεονεκτήματα που έχει ήδη αποκομίσει η εταιρία από το Office 365, όπως είναι η ευελιξία, η ασφάλεια και η αύξηση παραγωγικότητας, αποδεικνύουν ότι οι είμαστε σε θέση να καλύπτουμε τις λειτουργικές ανάγκες κάθε επιχείρησης, προσφέροντας ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον».