Η εταιρεία ADAPTit ανακοίνωσε σήμερα σε σχετική συνέντευξη Τύπου, τη συμφωνία διανομής προϊόντων Resource Management Solutions της EMC στην ελληνική αγορά.

adaptitΗ νέα συμφωνία θα έχει ως αποτέλεσμα να έρθει στην ελληνική αγορά το portfolio των λύσεων της EMC για τη διαχείριση υποδομών και υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών (resource management solutions). Το λογισμικό της EMC για τη διαχείριση υποδομών και υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών έχει σαν στόχο να βοηθήσει τους πελάτες να αυτοματοποιήσουν ακόμη περισσότερες λειτουργίες των μηχανογραφικών κέντρων και δικτυακών τους υποδομών. Με τη χρησιμοποίηση αυτής της ευρείας γκάμας προϊόντων λογισμικού, οι πελάτες αποκτούν ορατότητα σε ολόκληρη την αλυσίδα μηχανογραφικών και δικτυακών υπηρεσιών και είναι σε θέση να ελέγχουν μια πολύπλοκη υποδομή πληροφορικής, πό άκρο σε άκρο.
Ο κ. Στέφανος Αναστασίου, διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης στην ADAPTit, ανέφερε τα εξής: “Οι λύσεις της EMC για τη διαχείριση υποδομών και υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών δίνουν τη δυνατότητα σε εταιρείες πληροφορικής και σε παρόχους τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών να κάνουν πραγματικότητα το όραμα για αυτοματισμό στο επίπεδο της διαχείρισης των υπηρεσιών (service management level). Η σχέση της ADAPTit με την EMC έχει στρατηγική σημασία για εμάς, δεδομένου ότι διευρύνει το portfolio των λύσεων που προσφέρει η εταιρεία μας στο χώρο της βέλτιστης διαχείρισης υπηρεσιών πληροφορικής (IT service management)”.
Με ένα μοναδικό σύνολο προϊόντων που επιτρέπουν το closed-loop automation (αυτοματισμός κλειστού βρόχου), οι λύσεις διαχείρισης υποδομών και υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών από την EMC εξασφαλίζουν την ολοκληρωμένη ανίχνευση, τον έλεγχο κανονιστικής συμμόρφωσης, την ανάλυση, την εισαγωγή αυτοματισμών και την καλύτερη ορατότητα κατά μήκος μιας αλυσίδας υποδομής πληροφορικής. Αυτή η διαδικασία αυτοματοποίησης δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να ανακαλύψουν τους πόρους που διαθέτουν όσον αφορά στην πληροφορική, να ελέγξουν το κατά πόσο ακολουθούνται οι κανόνες και οι πολιτικές που έχουν επιλεγεί, να απομονώσουν τη γενεσιουργό αιτία διαφόρων προβλημάτων και να επιλύσουν γρήγορα οποιοδήποτε θέμα προκύψει. Αξιοποιώντας αυτό το ευφυές software, το οποίο βασίζεται σε μοντέλα, οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν το IT management από την οπτική των υπηρεσιών και να αποκτήσουν βαθιά γνώση του τρόπου με τον οποίο η υποδομή πληροφορικής που διαθέτουν υποστηρίζει τις βασικές επιχειρηματικές τους λειτουργίες.
“Η αποδοτική λειτουργία της υποδομής IT συνιστά πλέον ένα διακριτό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για τις επιχειρήσεις και αποτελεί ένα βασικό πλεονέκτημα το οποίο προσφέρουν οι λύσεις της EMC για τη διαχείριση των υποδομών και υπηρεσιών πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Μαυράκης, Country Manager στην EMC, για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. “Εισάγοντας αυτοματισμούς στις λειτουργίες των δικτυακών υποδομών, οι πελάτες μπορούν να περιορίσουν το downtime, να αυξήσουν τη διαθεσιμότητα και την απόδοση και τέλος, να διαπιστώσουν τρομερά κέρδη όσον αφορά στην αποδοτικότητα και την μείωση του κόστους. Είμαστε χαρούμενοι που θα συνεργαστούμε με την ADAPTit έτσι ώστε να προσφέρουμε όλα αυτά τα οφέλη στους πελάτες μας στην ελληνική αγορά”.