Ο Χρήστος Νικολάου, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, αναλαμβάνει Non-Executive Chairman στον Όμιλο Virtual Trip.

vtripgroupΟ Χρήστος Νικολάου, καθηγητής στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης, με εντυπωσιακή ακαδημαϊκή και ερευνητική καριέρα, ο οποίος έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας, Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης και Πρόεδρος του ERCIM, αναλαμβάνει καθήκοντα Non-Executive Chairman στον Όμιλο Virtual Trip.

Η ένταξη του σπουδαίου ακαδημαϊκού στην «οικογένεια» του ομίλου σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή στην αναπτυξιακή του στρατηγική, δεδομένου ότι η Virtual Trip βρίσκεται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνιών με ιδιώτες επενδυτές, ενώ πρόσφατα απέκτησε παρουσία, μέσω θυγατρικής στην Ισπανία.

Ταυτόχρονα, ο όμιλος σχεδιάζει την έναρξη των διαδικασιών για την είσοδό του στο χρηματιστήριο PLUS της Βρετανίας. Στην παραπάνω διαδικασία καθοριστικό ρόλο παίζει η λειτουργία του μη-εκτελεστικού διοικητικού συμβουλίου, του οποίου τίθεται επικεφαλής ο Χρήστος Νικολάου διασφαλίζοντας την υλοποίηση της στρατηγικής του Ομίλου Virtual Trip σε συνέπεια με τις βασικές αρχές και αξίες του.

O Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Virtual Trip, Δημήτρης Τσίγκος, καλωσορίζοντας το Χρήστο Νικολάου στον Όμιλο, δήλωσε τα εξής: «Στον Όμιλο Virtual Trip παλεύουμε να δημιουργήσουμε έναν ελληνικό όμιλο επιχειρήσεων υψηλής τεχνολογίας που θα βρουν το δρόμο της επιτυχίας προς τη διεθνή αγορά. Οι βασικές μας αξίες, επιχειρηματικότητα, καινοτομία, ποιότητα, χρησιμότητα και δέσμευση αποτελούν νομίζω ισχυρό θεμέλιο για την πραγμάτωση της δύσκολης αυτής προσπάθειας, την οποία ο Χρήστος Νικολάου ενισχύει καθοριστικά, αναλαμβάνοντας τη θέση του Non-Executive Chairman».