Κιθαρίστας ή ντράμερ;

Κιθαρίστας και μάλιστα τσέπης, απαντά εμφατικά το «Jam Sessions», καθώς κατορθώνει να χωρέσει μια ολόκληρη κιθάρα στο λιλιπούτειο DS!

Jam SessionsΠαρόλο τον έντονο ψυχαγωγικό χαρακτήρα του, το «Jam Sessions», μάλλον αδικείται αν το χαρακτηρίσουμε ως παιχνίδι. Πρόκειται για έναν τίτλο που μεταμορφώνει την φορητή παιχνιδομηχανή της Nintendo σε… κιθάρα! Έννοιες όπως γραφικά, ατμόσφαιρα, σενάριο κλπ χάνουν το νόημα τους, όταν αναφερόμαστε σε μια εφαρμογή που προορίζεται να μετατρέψει το DS σε μουσικό όργανο. Ο χειρισμός έχει ως εξής: στην οθόνη αφής του DS εμφανίζεται μια χορδή. Με το stylus «γρατζουνάτε» τη χορδή, όπως ακριβώς θα κάνατε και με τις χορδές μιας αληθινής κιθάρας. Ανάλογα με τη δύναμη, τη φορά και τα ακόρντα που ορίζετε (κρατώντας πατημένη μια από τις 8 κατευθύνσεις του DPad), παράγεται ο αντίστοιχος ήχος. Μπορείτε να αλλάξετε σετ ακόρντων πατώντας τις σκανδάλες, ανεβοκατεβαίνοντας στις οκτάβες ως άλλος Jimmy Hendrix!

Μέσα σε ελάχιστο χρόνο θα εξοικειωθείτε με τον παραπάνω χειρισμό και θα επιδοθείτε στην σύνθεση δικών σας μελωδιών. Για τους πιο φιλομαθείς, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία γνωστών τραγουδιών από όλα τα είδη μουσικής με οδηγίες για το πώς θα τα αναπαράγετε στο «Jam Sessions». Για τους πιο απαιτητικούς, υπάρχει και η δυνατότητα προσθήκης ειδικών εφέ (όπως παραμόρφωση, chorus κλπ) στην εικονική σας κιθάρα. Επιπλέον, δυνατή είναι και η ηχογράφηση των δημιουργημάτων σας, καθώς και η απόλαυση τους μέσω ακουστικών ή μέσω του στερεοφωνικού σας συστήματος, εφόσον συνδέσετε την έξοδο ακουστικών του DS με την είσοδο μικροφώνου του ηχοσυστήματος σας (απαιτείται ένα απλό στερεοφωνικό καλώδιο). Αν είστε μουσικός θα βρείτε μια πληθώρα ρυθμίσεων για να παίξετε. Αν δεν είστε μουσικός, θα διαπιστώσετε πως είναι πανεύκολο και διασκεδαστικό να ασχοληθείτε με τον εν λόγω τίτλο, ο οποίος δεν θα εκθέσει τις τεχνικές σας αδυναμίες, όπως μια αληθινή κιθάρα! Αποκτήστε, λοιπόν, το «Jam Sessions» και ετοιμαστείτε για την δική σας συναυλία!

ΣΥΣΤΗΜΑ

Nintendo DS

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

ΓΡΑΦΙΚΑ: 7,5

ΗΧΟΣ: 9,5

GAMEPLAY: 9

ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ: 9

ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 9

ΔΙΑΘΕΣΗ

Nortec