Τριπλή επιτυχία σημείωσε η Sony στα βραβεία TIPA (Technical Image Press Association) 2015. Τα βραβεία αναγνώρισαν για άλλη μια φορά τα προϊόντα φωτογραφίας της Sony για την καινοτομία τους.

Untitled2Η έγκριτη Ένωση Τεχνικού Φωτογραφικού Τύπου, TIPA (Technical Image Press Association), αναγνώρισε και πάλι την καινοτομία της Sony στα προϊόντα φωτογραφίας.

 

Βραβείο καλύτερης επαγγελματικής φωτογραφικής μηχανής/βιντεοκάμερας: α7S

Η στρατηγική της Sony, η οποία συνίσταται στη χρήση μεγαλύτερων pixels στον full-frame αισθητήρα Exmor CMOS (12,2 MP) αποδίδει προσφέροντας ένα πολύ υψηλό δυναμικό εύρος (15,3 stops), εξαιρετική δυνατότητα σε χαμηλό φωτισμό (Fast Intelligent AF έως -4EV και χαμηλό ψηφιακό θόρυβο) και άκρως υψηλή ευαισθησία (εύρος ISO που επεκτείνεται από 50 έως 409600). Χάρη στην «άμεση ανάγνωση pixel», που διαθέτει, μπορεί να χρησιμοποιεί ολόκληρο το εύρος του αισθητήρα, χωρίς να προσπερνά γραμμές δεδομένων (line skipping) ή να συγχωνεύει γειτονικά pixel (pixel binning), κάτι που σημαίνει ότι κάθε ένα από τα pixels του αισθητήρα επεξεργάζονται τα δεδομένα βίντεο HD, αλλά και τα 4K.

 

Με αυτήν τη συσκευή μπορείτε να απολαμβάνετε λήψεις βίντεο σε μη συμπιεσμένο 4:2:2 Full HD και μη συμπιεσμένο QFHD 4K στα 8-bit 4:2:2, ενώ το δεύτερο μπορεί να περάσει, μέσω HDMI, σε συσκευή εγγραφής 4Κ άλλης εταιρείας. Περιλαμβάνει, ακόμα, τη λειτουργία SLog2 gamma, η οποία είναι διαθέσιμη στις επαγγελματικές βιντεοκάμερες της Sony και σας προσφέρει τη δυνατότητα να συμπεριλάβετε ένα προφίλ εικόνας με τις ρυθμίσεις gamma και μαύρου και την προσαρμογή χρώματος και επιπέδου, το οποίο μπορείτε να αποθηκεύσετε ώστε να το χρησιμοποιήσετε σε λήψεις με πολλές μηχανές.

 

Βραβείο καλύτερης φωτογραφικής μηχανής CSC (Compact System Camera) Entry Level: α5100

UntitledΗ επονομαζόμενη και ως «super compact CSC», η α5100 της Sony, έχει περίπου το μισό μέγεθος μιας συμβατικής DSLR. Αυτή η φωτογραφική μηχανή διαθέτει αισθητήρα APS-C CMOS 24MP με την ίδια δομή χωρίς κενά, όπως και η α7R. Αποδίδει πολύ γρήγορο χρόνο απόκτησης AF, 0,07 δευτερολέπτων, με έως και 6 καρέ ανά δευτερόλεπτο συνεχούς λήψης με παρακολούθηση AF, που υποβοηθιέται σημαντικά από τον αισθητήρα αυτόματης εστίασης 179 σημείων με ανίχνευση φάσης.

 

Περιλαμβάνει πολλές επιλογές της λειτουργίας βίντεο, όπως: Full HD σε κινηματογραφική ταχύτητα λήψεις 24p, 60p και 60i, επιλέξιμο φορμά XAVC S, που βρίσκεται μέσα στη μηχανή, με ταχύτητα bit στα 50Mb ανά δευτερόλεπτο, ποιότητα AVCHD Blu-Ray και MP4 codecs, και όλα αυτά με συνδεσιμότητα HDMI. Αυτή η φωτογραφική μηχανή προσφέρει, επίσης, ένα εντυπωσιακό εύρος ISO από 100 έως 25600 και είναι συμβατή με φακούς α E-mount και α A-mount της Sony, με προαιρετικό προσαρμογέα.

 

Βραβείο καλύτερης συσκευής mobile imaging: ILCE-QX1

Untitled1Οι φωτογράφοι που χρησιμοποιούν smartphone συχνά δεν βρίσκουν το λόγο να μεταφέρουν και τηλέφωνο και φωτογραφική μηχανή για να τραβάνε φωτογραφίες, απεναντίας όλο και περισσότεροι θέλουν να συνδυάζουν καλύτερη ποιότητα εικόνας και μεγαλύτερη ευελιξία στη λήψη φωτογραφιών. Η φωτογραφική μηχανή-φακός QX1 της Sony προσφέρει τις πραγματικές δυνατότητες μιας φωτογραφικής μηχανής χωρίς καθρέπτη σε μία compact λύση «χωρίς σώμα».

 

Η μονάδα συνδέεται στο smartphone με έναν εύχρηστο προσαρμογέα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ανεξάρτητα του smartphone, εάν θέλετε, με το smartphone να τελεί χρέη σκοπεύτρου μέσω μιας σύνδεσης NFC/WiFi. Η QX1 διαθέτει έναν μεγάλο αισθητήρα εικόνας APS-C 20,1MP, ενσωματωμένο φλας και στήριξη για να συνδέσετε οποιοδήποτε φακό α E-mount της Sony. Μπορείτε επίσης να στερεώσετε και φακούς από άλλες εταιρείες με τον κατάλληλο προσαρμογέα στήριξης.

 

Αφού βγάλετε τη φωτογραφία έχετε τη δυνατότητα να την αποθηκεύσετε τόσο στη φωτογραφική μηχανή, όσο και στη μνήμη του τηλεφώνου. Η απόδοση της φωτογραφικής μηχανής-φακού QX1 στο χαμηλό φωτισμό είναι ξεκάθαρα ανώτερη από αυτήν των smartphones, όπως εξάλλου και των επακόλουθων βίντεο HD 30p.